Untuk pengetahuan Annapurna Base Camp (ABC) ini merupakan jalur pendakian gunung kedua popular di Nepal, selepas Everest.

Selain itu ia juga salah satu daripada tiga puncak tertinggi yang terdapat di pergunungan Himalaya. Jadi kira hebat jugaklah Nabila Huda boleh menawan puncak ini. Lebih lebih lagi dia sendiri bukanlah hikers, tiada latihan apatah lagi jenis malas bersenam.

Sungguh pun begitu menjejak kaki ke Annapurna Base Camp ini juga antara impian atau  bucketlists Nabila Huda.

Sebab itulah anak Amy Search ini  sanggup ke sana walaupun tanpa sebarang persediaan. Tapi yang pasti dia telah mendapat keizinan daripada suaminya, Mohd Izwan Johar atau Bert.

Jom kita lihat pengalaman Nabila selama di sana yang dititip dalam instagramnya kupu_kupu.

Alhamdulilah saya berjaya sampai ABC dalam masa 4 hari!I can’t believe it.Just imagine,saya bukan hikers,saya tak pergi larian marathon sana sini,I hate exercise,I’m a heavy smoker,saya kuat makan,tak training,saya takde rehat since saya mula pergambaran #dendamaurora ,saya just go!!But i made it!!!The best part is @liberoproductions bagi saya peluang untuk capaikan #bucketlist saya untuk sampai ke puncak walaupun nangis lah itu lah ini lah!🤦🏾‍♀️Biasa lah drama queen kan.haha!Thank you to @uniqlomyofficial for all the clothes,pants and @sportsdirectmsia untuk #karrimor ‘s gears,backpack and semua barang.Saya takde hal ah korang nak cakap “eleh nabila ni,annapurna je kot…Semua nak beria kasi semangat..” Cakap memang senang,cuba hampa try naik Tengok amacam.🤷🏽‍♀️ Sumpah tak senang.Ishh susah nak explain.Terus traumatised ingat tangga tinggi tu!Hahahaha!Memandangkan ABC ni adalah mountain pertama yang saya panjat seumur hidup saya,IT’S WORTH IT!!!!Puas hati woi!Thank you jugak untuk korang for all the wishes!!I love you!!!#walkoflife walkoflife #liberoproductions @uniqlomyofficial @liberoproductions #Solotraveller #Roadtoannapurna @sportsdirectmsia #himalayanairlines #leicadlux109

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Tapi yang tak bestnya, on the way turun kaki Nabila terseliuh

Peace upon you all, after a few hours of walking and waiting…my sprained ankle is killing me.I can’t walk furthermore.especially for a quite long distance journey going down where ive started my ABC journey few days back. My guide, my porters and @liberoproductions advised me to get on the Heli and go for a speedy check up on my ankle. Not to worry, everything is fine and syukur alhamdulillah i’m in a good hands. Big ups to my team, my fans each and everyone of you yang tak pernah putus doakan dan bagi semangat dekat abil. Abil bersyukur pada ALLAH SWT walaupun kaki masih sakit ni sebab tak payah nak turun naik batu yg besar tu lagi & dapat naik HELICOPTER!!! Seriously, i give up nak tengok batu, that was the hardest obstacle in my life ever. To my other half Keisha Laila, Mmy made it sayang, how i wish i can bring u along with me one day (rolleyes) hahaha I Love You babykash, ure my strenght & my motivation to keep me going every min, every hour and every second walaupun dah rabak & exhausted. Stay tune for more updates guys, Abil dah selamat. I need a good FOOD right now….!😜 #walkoflife #liberoproductions @uniqlomyofficial @liberoproductions #Solotraveller #Roadtoannapurna @sportsdirectmsia #himalayanairlines #leicadlux109

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Apapun tahniah Nabila, dah dapat tawan Annapurna!

 

 

 

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: