Wanita Lebih Bahagia Dengan Lelaki Kurang Kacak

Wanita Lebih Bahagia Dengan Lelaki Kurang Kacak

 

Meski sedap mata memandang namun tak semua wanita tertarik dengan lelaki kacak dan memilih mereka sebagai pasangan hidup.

Mungkin sebab itu juga ramai wanita memilih pasangan yang biasa dari segi rupa paras malah ada yang dilihat sangat berbeza bagai beauty and the beast.

Menariknya ada kajian dibuat tentang perkara ini yang berkait dengan kebahagiaan.

Satu kajian saintifik menunjukkan, rata-rata wanita lebih bahagia dengan pasangan yang kurang menarik daripada dirinya sendiri.

Hasil kajian Florida State University menganalisis hubungan 113 pasangan yang baru berkahwin dalam usia 20-an. Tujuannya ialah untuk mengetahui sama ada penampilan menarik seseorang itu adalah kunci kebahagiaan dalam hubungan.

Kajian sebelum ini pada tahun 2011 oleh Journal of Personality and Social Psychology menyebut lelaki biasa dengan isteri cantik umumnya mempunyai perkahwinan yang lebih berkekalan dan bahagia.
Penemuan terbaru ini menyokong kajian di mana ramai wanita memang lebih bahagia dengan lelaki rupa ‘biasa’.

Hasil kajian juga mendedahkan, wanita yang mempunyai suami menarik ternyata lebih bimbang dari segi penampilan mereka dan sanggup berusaha untuk berdiet dan menjaga penampilan. Mereka juga lebih takut jika suami mereka akan dirampas oleh orang lain.

Sebaliknya, isteri-isteri yang mempunyai suami yang kurang menarik, tidak terlalu memaksa diri dari segi penampilan. Mereka juga tidak merasakan keperluan untuk bersaing dengan wanita lain untuk kelihatan cantik.

Ada betulnya juga hasil kajian ini. Tapi kalau dah jodoh dengan lelaki kacak nak buat macam mana kan. Terimalah dengan redha.

 

 

CEO AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes Kahwin Senyap-senyap Di Perancis

CEO AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes Kahwin Senyap-senyap Di Perancis

 

Selepas hampir dua tahun menjalinkan hubungan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia Bhd., Tan Sri Tony Fernandes telah mengahwini teman wanitanya yang berbangsa Korea.

Perkahwinan tersebut dikatakan berlangsung semalam di Cote d’Azur, Perancis di hadapan keluarga dan teman dekat.

Gambar perkahwinan pasangan ini telahpun dikongsi melalui WhatsApp dan media sosial yang lain sejak pagi tadi.

Tony segak dengan sut manakala isterinya Chloe kelihatan menawan dengan gaun pengantin berwarna putih.

Tidak banyak yang diketahui tentang isteri termasuk nama penuhnya. Bagaimanapun Chloe yang berusia sekitar 20-an dikatakan seorang yang mudah didekati dan peramah.

Antara tetamu VVIP yang didakwa menghadiri majlis dan penerimaan itu ialah Pengerusi AirAsia dan Ketua Eksekutif Tune Group Datuk Kamarudin Meranun, Pengerusi CIMB Group Datuk Seri Nazir Razak dan bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tan Sri Rafizah Aziz

Tular Video Pelajar Main ‘Game Mati 5 Saat’, Permainan Baru Pelajar Asrama Yang Berisiko Kematian

Tular Video Pelajar Main ‘Game Mati 5 Saat’, Permainan Baru Pelajar Asrama Yang Berisiko Kematian

 

Sejak hari ini tular di laman sosial rakaman video yang memaparkan remaja melakukan permainan yang dipanggil Game Mati 5 Saat.

Dalam video berdurasi 15 saat itu dapat dilihat seorang remaja lelaki menekan dada seorang rakannya dengan kuat sehingga rebah sebelum sedar kembali.

13.10.17 12:30 "Game Mati 5 Saat"Game baru yang gila sekarang. Jadi mainan budak2 asrama. Nama game Mati 5 Saat.Tolong maklumkan anak-anak, jangan ikut permainan ni. Tiada doktor atau jururawat terlatih yang ada bersama. Akibatnya nanti bukan mati 5 saat tapi mati terus. Kes bunuh plak. Sesal tiada guna.#komunitikuantan_feeds13_10_17

Posted by NorKomuniti Hj Kuantan on 12hb Oktober 2017

Video yang diiringi gelak ketawa pelajar melihat rakannya rebah itu turut tertera kapsyen mengatakan ia adalah sebahagian daripada permainan baru kalangan pelajar asrama sambil meminta agar ibu bapa memaklumkan anak-anak agar tidak mengikut permainan ini.

“Game baru yang gila sekarang. Jadi mainan budak2 asrama. Nama game Mati 5 Saat.

Tolong maklumkan anak-anak, jangan ikut permainan ni. Tiada doktor atau jururawat terlatih yang ada bersama.

Akibatnya nanti bukan mati 5 saat tapi mati terus. Kes bunuh pulak. Sesal tiada guna.”

Demikian kapsyen yang tertera dalam video yang dimuat naik dalam Facebook NorKomuniti Hj Kuantan .

Dalam pada itu pesanan yang sama di sampaikan oleh Dr. Afiq Rahim agar remaja tidak melakukan permainan kerana ia boleh menyebabkan pemain berisiko mati terus, mengalami strok, serangan jantung dan patah tulang rusuk.

 

 

Sumber:  NorKomuniti Hj Kuantan & Twitter Dr Afiq Rahim

Trend Fesyen Terbaru Seluar Peha Ayam Goreng! Viral & Jadi Bahan Jenaka Di Jepun

Trend Fesyen Terbaru Seluar Peha Ayam Goreng! Viral & Jadi Bahan Jenaka Di Jepun

 

Selepas trend bulu hidung terkeluar, datang pula fesyen terbaru. Seluar peha ayam goreng! Ya betul memang ada fesyen ni di Jepun.

Fesyen seluar peha ayam goreng ini mula jadi viral di media sosial sejak minggu ini selepas dikongsi oleh seorang pengguna Twitter iaitu k_kazu_magi.

Seluar berkenaan ditemui oleh beliau selepas melayari laman web membeli belah popular di Jepun iaitu Rakuten. Ia dijual pada harga RM347 sehelai.

“Apa yang terbayang di fikiran selepas melihat seluar ini adalah…KFC. Macam ayam goreng,” ujarnya.

Tweet beliau mendapat perhatian netizen negara itu hingga menerima lebih 53k retweeted selain 65k respon like.

Kebanyakan netizen bersetuju dengan perbandingan tersebut malah berkongsi pelbagai gambar lucu mengaitkannya dengan seluar tersebut.

Amacam korang berani nak pakai?

Sumber: wwww.boredpanda.com

 

 

Majlis Resepsi di Bandung, Engku Emran & Bella Terima Kejutan Romantis

Majlis Resepsi di Bandung, Engku Emran & Bella Terima Kejutan Romantis

 

Selepas sebulan majlis ijabkabul pelakon terkenal Indonesia Laudya Cynthia Bella bersama Engku Emran di Kuala Lumpur, semalam berlangsung majlis resepsi pasangan pengantin baru ini di Indonesia.

Diadakan di InterContinental Hotel & Resort Bandung, majlis tersebut turut berlangsung secara tertutup dihadiri hanya 300 tetamu saja.

Unik, Bella pilih busana pengantin jumpsuit

Bella tampil menawan busana pengantin unik daripada jump suit dengan rona blush dihiasi kristal dan juga batu swarovski. Dibaluti dengan jubah panjang warna senada, Emran pula bergaya dengan suit kontra rona coklat.

Laudya yang kelihatan mengenakan solekan warna nude menggayakan busana dari Ayu Dyah Andari pasangan ini tiba jam 5.30 petang di The Diamond Wedding Hall.

Kaitan Isabella dan Bella

Menariknya dalam acara resepsi ini, Emran dan Bella menerima membuat kejutan romantis apabila Amy Search didatangkan khas dari Malaysia untuk mendendangkan lagu Isabella yang mana nama Bella itu sendiri menurut ibunya terinspirasi dari lagu tersebut.

Turut hadir dalam resepsi tersebut adalah Nora Danish dan suami, Melly Goeslaw, Zaskia Sungkar, Bunga Cinta Lestari.

Lagi foto menarik

-vanillakismis

 

Macam Bersanding, Elfira Loy Selamat Bertunang

Macam Bersanding, Elfira Loy Selamat Bertunang

 

Selepas beberapa bulan menjalinkan hubungan cinta, pelakon Elfira Loy dan kekasih hatinya Sufian Suhaimi makin hampir ke jenjang pelamin bila keduanya selamat melangsungkan pertunangan petang ini.

Belum menetapkan tarikh namun pasangan ini akan melangsungkan perkahwinan  pada bulan Mac tahun depan.

Elfira, 23 yang cantik dalam persalinan pereka terkenal Rizman Ruzaini menerima lima dulang hantaran dari pihak lelaki dibalas tujuh dalam majlis tersebut.

Jom tengok gambar majlis pertunangan mereka yang siap dengan pelamin macam nak bersanding uols.

Sumber www.erafm & instagram Rizman Ruzaini, Najeebazami

 

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error: