5 Fakta Tentang The Sacred Riana, Misteri Di Pentas Tapi Di Luar Cantik Orangnya!

5 Fakta Tentang The Sacred Riana, Misteri Di Pentas Tapi Di Luar Cantik Orangnya!

 

Pesona pelik dan persembahan The Sacred Riana yang menyeramkan dalam peringkat akhir Asia’s Got Talent musim kedua kelmarin telah berjaya menambat hati juri sekaligus membolehkan ahli magis ini dinobat sebagai juara program itu.

The Sacred Riana atau nama sebenarnya Marie Antoinette Riana Graharani peserta dari Indonesia ini telah mengalahkan lapan finalis lain untuk memenangi AS$100,000 (RM408,300).

Menggunakan watak seram dari Jepun, persembahan Riana sebenarnya menarik perhatian penonton dan juri sejak dari awal lagi.

Tidak banyak berbicara dan selalu mengenakan juri Anggun sebagai subjek, ramai yang tertanya-tanya siapa sebenarnya gadis misteri ini. VK sendiri pun nak tahu jadi ini fakta tentang yang VK selidik tentang Riana dari laporan media negara jiran.

1. Sejak kecil memang minat magik

Idolanya adalah David Copperfield, dan Riana belajar tentang silap mata daripada ayahnya sendiri yang juga seorang ahli magis.

2. Banyak kali masuk pertandingan silap mata

Asia’s Got Talent bukanlah program pertama yang disertai oleh Riana di televisyen. Riana pernah menyertai pertandingan Hizteria, menjuarai Stand Up Magician, dan menjadi naik juara The Next Mentalist.

3. The Sacred Riana hanyalah karakter di pentas

Karakter The Sacred Riana itu memang sengaja dicipta untuk gadis itu dan dia berjaya menarik perhatian orang ramai.

Deddy Corbuzier dan Siska, produser program The Next Mentalist yang disertai sebelum itu juga punya peranan peranan besar dalam penampilan The Sacred Riana yang menyerupai Sadako, watak makhluk halus di Jepun.

4. Ada team sendiri

Di sebalik aksinya yang membuat ramai takjub dan menyeramkan itu Riana memiliki team sendiri. Kesan visual yang luar biasa dibantu oleh pengurusnya sendiri Bow.

5. Orangnya cantik sebenarnya

Walau pun tampil misteri di atas pentas tapi ternyata Riana ini cantik orangnya bila di luar. Tapi tak banyak gambar Riana dengan wajah asli dikongsi.

 

#vanillakismis

 

Sekian Lama Positif Tapi Hinaan, Doa Cepat Mati Buat Elyana Sebak

Sekian Lama Positif Tapi Hinaan, Doa Cepat Mati Buat Elyana Sebak

 

Kita semua dah pun tahu tentang penyakit kanser yang dihidapi Elyana tapi sejak dulu dia tampil positif dan ceria. Malah posting dalam media sosial penyanyi ini juga begitu.

Namun semalam tiba-tiba nada Elyana berbeza. Luahan sebaknya di instagram menunjukkan dia kecewa dengan respon negatif yang diterima. Mana tidaknya sampai ada yang mendoakan dia cepat mati. Patut ke?

Terima kasih kerana menghina wanita ini

Terima kasih kerana menghina wanita ini. Terima kasih juga kepada yang mendoakan dia cepat mati.Terima kasih juga yang menggambil kesempatan.Terima kasih kerana menuduh saya ingin kan perhatian.

Terima kasih juga kepada yang menuduh tanpa bertanya cerita sebenar.Terima kasih kepada anda yang mengatakan saya berbohong.Terima kasih untuk anda yang gembira apabila saya sering di malukan di khalyak ramai.Terima kasih semua.. Tak apa lah..mungkin anda belum lagi merasa apa yang saya rasa selama ini.

Ini takdir saya

Saya juga sama seperti anda semua manusia biasa,tidak kuat..punya keinginan,punya cita-cita, ingin merasa sihat tanpa menahan sakit.Tapi ini takdir saya. Saya terima.

Kita semua akan mati.Bukan pesakit Kanser sahaja.Saya harap kita jaga amalan kita sendiri.Jika tidak ada apa-apa yang baik untuk dikatakan, ditulis dan di lakukan ,lebih baik diam.

Saya Elyana pesakit Kanser Stage 4🎗 #chemosewaktubulanpuasatahunini

Tak patut betul kalau betul ada yang berkata begini pada Elyana. Sepatutnya kita mendoakan dia, beri semangat dan dorongan.

Apa pun semoga Elyana tetap tabah berdepan dugaan ini. Tabah untuk anak!

#vanillakismis

Sumber:  elyanaofficial

 

 

 

Syarikat Pengeluar Susu Jelaskan 3 Cara Untuk Pengguna Kenal Pasti Pek Susu Tiruan Dengan Yang Tulen

Syarikat Pengeluar Susu Jelaskan 3 Cara Untuk Pengguna Kenal Pasti Pek Susu Tiruan Dengan Yang Tulen

Selepas kes susu tiruan satu jenama dilaporkan hingga menyebabkan kejadian bayi terpaksa dimasukkan ke hospital, syarikat pengeluar susu terbabit tampil membuat penjelasan.

Dalam satu kenyataan syarikat terbabit juga turut memberikan tip untuk pengguna mengenali susu tiruan. Berikut adalah kenyataan yang dikongsi di Facebook Enfagrow A+ Malaysia.

Kepada ibu bapa sekalian,

Mead Johnson Nutrition bekerjasama dengan pihak berkuasa Malaysia untuk menyiasat laporan susu formula palsu di Johor Bahru. Pemeriksaan yang di buat di pasaran yang dijalankan minggu lalu ini adalah berdasarkan maklumat yang diberikan oleh MJN dari hasil siasatan syarikat.

Hanya babitkan pek 1.8kg

Hasil pemeriksaan telah mengenalpasti sebilangan kecil produk yang disyaki di segelintir kedai runcit dalam kawasan geografi yang terhad di Skudai, Johor Bahru. Produk yang terlibat ialah Enfalac A+ Langkah 1 pek 1.8 kg (tiga pek foil dalam setiap kotak) – dan hanya dijual dalam sebilangan kecil kedai di Iskandar Puteri, Taman Mutiara Rini, Taman Orkid dan Taman Nusa Bestari. Pemeriksaan yang luas dalam pasaran telah mengesahkan bahawa produk palsu hanyalah di dapati dalam format pembungkusan 1.8 kg dan hanya di kesan dalam kawasan geografi yang terhad ini.

Dalam kerjasama yang kami jayakan bersama pihak berkuasa Malaysia, pemeriksaan di pasaran setakat ini hanya mendapati 210 pek tiruan, tetapi siasatan lanjut masih berterusan bertujuan menghapuskan produk tiruan sepenuhnya. Pihak berkuasa Malaysia telah mengesahkan bahawa mereka akan meneruskan siasatan secara aktif dalam operasi penghapusan susu tiruan dan memastikan pihak yang berkaitan akan didakwa dan dihukum sekeras-kerasnya oleh pihak yang berwajib.

Periksa pek foil

Penyiasatan kami – dan pemeriksaan runcit baru-baru ini – menunjukkan bahawa insiden produk tiruan ini sangat rendah, tetapi kami ingin memastikan pengguna yakin dengan pek produk yang di beli. Cara paling mudah untuk mengenal pasti produk tiruan adalah memeriksa pek foil individu.

Pek tiruan udara kurang, perhati lipatan

Bungkusan Enfalac A+ Langkah 1 yang tulen kelihatan mempunyai lebih udara dalam pek. Manakala pek foil tiruan pula mempunyai udara yang kurang dan serbuknya lebih mampat. Bungkusan mempunyai lipatan tajam yang ketara di kedua-dua belah bahagian sisi nya, manakala lipatan tidak ada pada pek foil tulen, seperti ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Sekiranya pengguna menemui pek Enfalac A+ Langkah 1 1.8 kg dengan lipatan tajam pada sisi bungkusan foil dalam produk yang dibeli, sila hubungi talian pelanggan careline Mead Johnson di talian 1-800-88-3585 (Isnin-Ahad 9.00 pagi -9.00 malam) dengan segera untuk mendapat sokongan dan menerima produk gantian.

Sekiranya pengguna mempunyai produk Enfalac A+ Langkah 1 1.8 kg yang tidak lagi dalam bungkusan asal, mereka juga boleh menghubungi kami untuk mendapatkan produk gantian.

Sumber: Enfagrow A+ Malaysia

 

 

Kita Tertipu! Gambar Tular ‘Angelina Jolie’ Dari Iran Adalah Hasil Suntingan Photoshop & Mekap

Kita Tertipu! Gambar Tular ‘Angelina Jolie’ Dari Iran Adalah Hasil Suntingan Photoshop & Mekap

 

Minggu lalu, gadis bernama Sahar Taban, 19 dari Iran telah menggemparkan hampir seluruh dunia dengan rupanya yang ‘seakan’ pelakon Hollywood terkenal Angelina Jolie.

Ramai yang berkongsi gambar gadis yang obses dengan pelakon pujaannya itu sehingga dia dikatakan sanggup melakukan 50 pembedahan plastik untuk kelihatan sama.

Tapi rupa-rupanya semua itu dusta, kita semua tertipu! Selepas viral di media sosial dan dikata sebagai Zombie oleh netizen, Sahar akhirnya memberi penjelasan bahawa semua gambar yang tular itu adalah tidak benar.

Menurut portal metro.co.uk, Sahar dalam satu komennya memberitahu gambar-gambar yang dimuat naik di Instagram miliknya itu sebenarnya adalah hasil suntingan menggunakan photoshop dan mekap.

Manakala dalam satu laporan Snopes.com, Sahar mengakui dia memang melakukan pembedahan namun bukan sehingga 50 kali seperti yang diviralkan.

Sumber: metro.co.uk

 

 

‘Tangan Nayel Terkulai Lepas Ambil Dari Rumah Pengasuh!’ Doktor Sahkan Akibat Dipijak Atau Dipukul

‘Tangan Nayel Terkulai Lepas Ambil Dari Rumah Pengasuh!’ Doktor Sahkan Akibat Dipijak Atau Dipukul

 

Berita tentang kecuaian dan juga penderaan bayi memang selalu kita baca dalam media massa dan media sosial. Sebagai ibu memang rasa geram bila membacanya.

Malah berita macam ni juga menyebabkan ramai ibu rasa takut untuk menghantar anak untuk dijaga oleh pengasuh mahupun ke taska. Terbaru berlaku lagi satu kejadian melibatkan bayi. Kali ini hingga mengakibatkan tulang bayi berusia 7 bulan patah. Masya-Allah!

Tak puas hati dengan apa yang terjadi kepada bayi itu, ibunya telah membuat laporan polis. Ibu saudaranya Shasya Shasya turut menceritakan apa yang berlaku di dalam akaun Facebooknya sebagai pengajaran kepada ibu lain.

Posting ini tular di media sosial hingga mendapat ribuan perkongsian sejak ia dimuat naik semalam.

Rasa nak meletup tengok Nayel patah tangan

Selama ni aku sabar je.. Sbb fikir kakak aku kata Allah ada Allah balas.. Tp pagi td rasa nak meletup dah.. Tak leh tahan dah.. Sapa boleh tahan org buat anak sedara dia? Nayel bru 7bulan time jadi tu.. Tau jadi apa? Patah tangan oi.. Baby lagi kena hadap saket patah tangan..

Mcm mana patah? Kakak aku amek anak dr pengasuh dia kata Nayel merap merengek nak tido.. Xpe la kakak aku pon masuk keta tgk Nayel still merengek.. Dia angkat Nayel tangan terkulai oi.. TERKULAI.! Apa korang rasa kalau anak korang jd mcm tu? Dia terus pegi klinik xray.. Apa jadi? PATAH! aku ulang skali lg patah! Macam mana baby 7 bulan rasa hadap saket patah tu?

Kakak aku mesej pengasuh tu dia tanya apa jadi tp dia mati-matian kata bukan dia. Kakak aku tak tuduh pon baru tanya. Pi hospital atas nasihat hospital diaorg suruh report polis, doctor ckp patah sbb pijak atau pukul bukan jatuh…

Manusia apa nih!

Lepas tu pengasuh tu boleh ada hati mesej kakak n mak aku kata naya dia sbb kami report. Tak kesian dia nyusu anak sbb kami report? Dah tu yg Nayel patah tangan tu sapa nk kesian? Paling aku sakit hati time kakak aku amek Nayel pakai baju tangan panjang! Manusia apa ni.. Dia ckp dia jaga Nayel focus jaga xpenah jatuh.. Padahal muka Nayel penah bercalar teruk dia kata nayel terhantuk..

Tu x kira lagi boleh keluar tinggal nayel kat jiran.. Bwk nayel g bli perabot x bgtau. Lepas semua tu dok msg nk jumpa nk tau nayel kat hospital mana.. Buat apa nak jumpa.. Dia tak tau ke org tgh sedih tgh takleh terima. Mintak maaf pon tak.. Skali pon xde nk mintak maaf.. Siap ayat mcm kita yg naya dia.

Paling aku geram smlm aku jumpa post kt fb. Dia JUAL brg nayel! Kegilaan apa jual brg org.. Tak dak rasa bersalah ka? Lepas sebulan dua terus pindah? Laju betui pindah pon.. Kita ni x mintak pon suruh ganti tangan. Tak mintak apa pon.

Kalau mintak maaf pon cukup.. Tp manusia apa mcm ni? Boleh ka juai brg org? Aku mmg xleh trima dr awal tp kali ni betui2 dah sampai limit.. Harap tak kena kat anak org lain.. Aku post pon sbb aku x nak anak org lain kena mcm anak sedara aku.

Geram kan bila baca cerita macam ni, apapun kita doakan agar Nayel cepat sembuh!

Sumber: Shasya Shasya

 

 

4 Sahabat Inilah Yang Menangis Bersama Selama Mengidap Kanser, Ada Sebab Elyana Kena Dedahkan Mereka

4 Sahabat Inilah Yang Menangis Bersama Selama Mengidap Kanser, Ada Sebab Elyana Kena Dedahkan Mereka

 

Sejak membuat pengakuan mengidap kanser limfoma tahap empat minggu lalu, ramai yang bersimpati dengan penyanyi Elyana. Tapi selain yang bersimpati dan menunjukkan sokongan ada juga yang mengaku sebagai BFF yang niatnya tidak diketahui.

Justeru tidak mahu ada yang terkeliru atau mengambil kesempatan, peserta program Gegar Vaganza ini terpaksa mendedahkan siapa sahabat sejati yang bersamanya selama ini.

Mengaku BFF dan yang cakap makan produk mereka pun banyak

Ramai yang mengeluarkan statement mengatakan bahawa mereka kawan baik saya (bff) dan dah lama tahu tentang kanser saya serta menyimpan rahsia tentang penyakit saya selama ini. Sedangkan saya tidak pernah memberi tahu mereka apatah lagi bercakap mengenai hal ini kerana tidak terlalu rapat…Yang cakap saya belajar satu university pun ada..Saya tak pernah masuk university,sebab dari dulu dah bijak..hahhaha🤣

Bukannya apa,kerana mereka bukan orang yang benar-benar tahu tentang saya jadi takut tersalah beri Information. Itu saja…Yang cakap saya makan product yang mereka jual pun banyak. Jangan la ambil kesempatan dan berbohong, tak baik. Saya takut ramai yang tertipu saja.

Terpaksa jelaskan kerana ramai bertanya dan keliru

Dia yang di dalam gambar ini adalah benar-benar sahabat saya yang mengetahui tentang saya dari mulut saya sendiri. Sahabat yang pernah menangis bersama selain Anita Baharom ,Zuhairy,Sherry Ibrahim dan Datin Anne Ngasri.

But saya ok je…tetapi saya terpaksa clear kan perkara ni kerana ramai yang bertanya pada saya dan Keliru. Terima Kasih yang mendoakan saya. Semoga Allah membalas kebaikan anda semua.

Rupanya ada juga yang nak mengambil kesempatan atas kesakitan orang lain. Apapun kita doakan agar Elyana terus berjuang kerana sebenarnya semakin ramai yang berada di sisinya selepas dia membuat pengakuan mengidap kanser.

 

Sumber: instagram elyanaofficial

 

 

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error: