Zaman sekarang, produk kecantikan boleh diibaratkan 'cendawan tumbuh lepas hujan'. Mostly yang aku perasan banyak sangat produk untuk jadi putih. Dari segi harga pulak, tak usah cakap, kebiasaanya memang harga beratus-ratus.

Persoalannya dia, harga produk sudah macam boleh beli emas tetapi bagaimana kualitinya?

Hari ni aku nak sembang sikit tentang satu produk yang dah viral satu Malaysia. Pernah dengarkan Co White? Macam ini kisah dia, muka aku hari tu jerawat naik banyak sangat.

So, aku cari la produk nak hilangkan cepat jerawat aku ni. Tengah cari tu, ada ke promoter Co White ni suruh cuba produk dia untuk hilangkan jerawat kat muka aku ni?

Dia ingat aku ni bodoh sangat ke sampai tak tahu yang tu produk untuk putihkan kulit? Dah kalau ya sekali pun untuk hilangkan jerawat, tak kan la produk ni boleh putihkan kulit dalam masa yang sama? Korang pun tak pernah dengarkan?

Memang tak pernah ada la produk macam ni dalam Malaysia! Tapi kesian kat budak promoter tu, aku beli la jugak and aku nak tengok sejauh mana pembohongan produk ni.

Seumur hidup aku lah kan, aku cakap terus terang tak pernah lagi jerawat batu aku ni boleh hilang dalam masa 7 hari!. Cepat betul! Maknanya aku lah yang salah hari tu. Rasa malu sendiri pun ada. Nasib aku just berkumat kamit dalam hati jek masa tu.

Bukan sahaja jerawat pun hilang, tetapi muka aku pun bertambah putih. Rasa sangat-sangat berbaloi kalau beli produk ni, sebab dia boleh hilangkan jerawat dan putihkan kulit dalam pada masa yang sama.  Inilah kali pertama aku jumpa produk yang lain dari lain macam ni.

 

 



 

Anda Mungkin SUka
KOMEN