Ramai yang suka tengok foto Ummi Nazeera dan suaminya Dr. Mohd Izzar, yang sweet sokmo! Sama sweet dengan kisah perkenalan mereka lebih kurang dua yang lalu.

Sebelum ini Ummi tak pernah bercerita tentang perkenalan dia dan suami, yang kita tahu jodoh mereka diatur oleh keluarga.

Tapi baru-baru ini dalam instagram Ummi, dia berkongsi kisah sebenar bagaimana perkenalan itu terjadi. Rupa-rupanya dia berkenalan dengan mentuanya dulu.

Catatan Ummi ini juga mendapat reaksi daripada netizen yang teruja membaca kisah pelakon ini bertemu jodoh.  ‘Ibu dapat pingat, anak dapat jodoh!’ Itu antara respon netizen yang lucu. Tapi memang betul pun kalau baca cerita Ummi ni.

This is the first photo of me .. my mother in law sent to my husband/their family WhatsApp group at the moment .
She said , ” aunty dah selalu nak kenalkan someone to izzar .. tapi dia tak pernah respond “.
Right after he responded by private messaging her . I think he wrote ” Siapa tu mak?”. Commercial break ( how my mil and I got to know each other?).

My mil and I bumped into each other at an event and coincidentally I was seated next to her . After long hours of waiting for my mother and my mil waiting for my fil. We started talking/ getting to know each each other ..
Cont.

Dalam hati kata handsome, tinggi!

Then she started showing me photos of her family . Including izzar of course . She said my first son is still single . ( Dalam hati lepas tgk gambar . Oh handsome . And tinggi ). But I kept it to myself of course 😂
She said , is it okay if i pass your number to my son ?. ( I was actually waiting for it hahaha) and I replied nonchalantly ” Yeahh of course”. Hahaha.

Then a few moments after that , my mother came out from getting her pingat. I then introduced her to my mil.. subahnAllah little I knew . My jodoh was getting near.

Anyway ! 2 days later . Suami Ku message .
“Assalamualaikum cik Ummi nazeera . Thanks for being kind to my mother . She spoke highly of you. I am izzar, you were seated next to my mother 2 days ago. “. I was like wahh.. sopan this guy . Jeng jeng jeng . 😍 and at the end … @izzar you’re the one . ❤️🤗 #reminiscing #foolsInLove #Alhamdulillah #ThankYouMak #2yearsAgo #2016

Nah! Haha ! Ramai minta continuos story … this is our very first message terkejut I masih ada rupanya.. Husband sent me this screen shot after reading my previous post . thanks for keeping this ! @izzar I know you can be quite sentimental with this kind of stuff ❤️😘 #2016 #2yearsago #Alhamdulillah #HatiMasaTuBerbungabungaHappy

Siap ada lagi mesej pertama berkenalan dengan isteri, korang ada?  Kalau dah jodoh, semuanya dipermudahkan macam pertemuan Ummi dengan suami dia nih. Apapun kita doakan rumah tangga keduanya bahagia dan berkekalan hingga ke jannah.

Sumber: umminazeera

 

 

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: