Kalau dilihat masalah jerawat gadis ini memang serius. Siapa tak risau kalau satu muka timbul jerawat macam ni yang bukannya kecil.

Tapi tanpa menggunakan produk mahal gadis ini berjaya merawat kulit wajahnya dalam masa 4 bulan saja. Berikut adalah perkongsian daripada

Do & Don'ts

Based on my experience ya

1) Cut Toner, cleanser, serum etc.

2) Guna Oil Free Moisturizer

3) gantikan Face Wash dgn Micellar water

Steam muka 3 hari sekali

Cara nak steam

- Wipe out all the dirts dgn micellar water

- Bilas muka dgn air suam+garam bukit

- Ambil air panas isi air panas separuh,rendam uncang green tea sampai kembang

- Lepas dah kembang, tambah air panas sampai full

- Add sikit garam bukit

- Steam dalam 10 minit

- Ambik tisu dan tarik semua whitehead in upward motions

- Bilas dgn air sejuk

Buat masker sendiri

Ok settle steam . Now next.  Homemade Mask. Ambik uncang teh tadi, campur dgn madu dan jadikan mask dekat muka (ni paling mudah) atau raw aloe vera + raw honey. Pastikan getah dari daun aloe vera dah habis keluar ye baru guna to prevent irritation 3) beras + susu masker

3 bulan lebih semua bump, acne kecik2 semua hilang

Before that, masa jerawat teruk  saya terus jumpa Dr. Makan accutane utk sebulan redakan bengkak. Lepas tu proceed dgn these steps.

Hanya guna air filter basuh muka

Sambung sikit utk Daily Routine

1) Pagi - basuh muka dgn air suam+garam bukit

2) Cuci dirts dgn micellar water even pakai bedak je (penting)

Strictly guna air filter sahaja for the few months. Air paip memang elak dari kena muka kecuali ambik wudhu'.

Isi air filter dalam botol campur dengan garam bukit. Letak tepi bilik air jadi setiap pagi tak culas nak cuci guna air masak+garam bukit.

Sumber:

KOMEN