Instagram pelakon Zarina Zainuddin selalu mendapat perhatian kerana kerap berkongsi kisah dua anak kembarnya iaitu Azal dan Azil. Melihat Zarina mengurus kembar istimewa menghidap autisme memang mencabar.

Semalam, ulangtahun perkahwinan Zarina yang ke-25 tahun. Mengakui telah menghancurkan hati seorang wanita kerana menjadi isteri kedua, Zarina mengimbas kembali saat-saat dia mula berkahwin dulu di instagram.

IKLAN

25 Tahun Menumpang Kasih Zarina Zainuddin Imbas Kisah Silam, Dedah Dikahwini Sebab Kesian. Titip Pengajaran Untuk Wanita Yang Bermadu

Walau kahwin dengan izin, tapi saya tahu hatinya hancur

13 julai 1993 tarikh keramat saya selamat dinikahkan dengan seorang lelaki dan menjadi isteri keduanya..saat ini saya tahu sekeping hati wanita lain hancur berderai.. walaupun perkahwinan saya atas izinnya tapi dia terluka disaat saya baru mengejar bahagia..perkahwinan dalam usia saya 22 tahun..saat itu saya cuma katakan padanya saya takde sesiapa kakak hidup saya macam lalang ditiup angin kekiri kekiri lah saya ditiup angin kekanan kekananlah saya..kalau kakak izinkan saya kawin.

Kalau Ina nak cinta, cinta ini tak ada

Allhamdulilah dengan izinnya..kawinlah saya nun jauh di seberang sana ..selepas 3 bulan kawin suami saya berkata pada saya..abang kawin dengan ina sebab abang kesian saja ,kakak lah segala galanya dalam hidup abang lepas kawin baru abang sedar abang lebih perlukan dia..kalau ina nak cinta cinta ni tak ada..kalau sabar adalah nanti..kawinlah saya tanpa cinta..dan saya masih ingat lagi kata suami saya abang taknak isteri yang abang keluar ikut depan dia keluar ikut pintu belakang..kalau nak jadi seorang wanita harus belajar bersabar dan sabar dan sabar..
Terima kasih abang .. sabar itu separuh dari iman.

Khas untuk mereka yang bermadu

Semuga ini semua menjadi pedoman dan pengajaran untuk semua..anda boleh dapat cinta tapi anda tidak akan dapat mengusai cinta..cinta itu mahal dan hanya untuk Allah sahaja yang lain berserahlah padanya..
#khasuntukmerekayangbermadudiluarsana
#sharingiscaringandforgivingallways
#ujumpijump

Saya pernah buat silap..tapi anak2 ini banyak menyedarkan saya kuasa Allah lebih hebat dari segalanya..

Semoga perkahwinan ini memberi rahmat dalam hidup ibu.

 

IKLAN
Selain itu:  Anak Norman Hakim dan Abby Abadi Kembali Teruskan Pengajian di Turki, Video Ini Gamit Sayu Netizen

Sumber : Zarina Zainuddin

 

IKLAN

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI