Semalam menyaksikan sejarah berlaku dalam negara Malaysia bila Tun Dr Mahathir Mohamad dilantik kali kedua menjadi Perdana Menteri yang ke-7 selepas bersara hampir 15 tahun.

Ramai kagum dengan susuk pemimpin barisan pembangkang Pakatan Harapan ini yang masih bertenaga dan bersemangat untuk menerajui negara pada usianya 93 tahun.

Tak dapat dinafikan salah satu punca kekuatan Tun Dr Mahathir ini sudah tentulah seorang isteri yang setia bersamanya demi menjaga suami tercinta.

Tun Dr Siti Hasmah sanggup menemani suaminya ke mana saja walaupun berhujan demi memenuhi tanggungjawabnya sebagai seorang isteri.

Melihat kesetiaan dan keutuhan kasih sayang antara kedua Tun Dr Mahathir dan juga Tun Dr Siti Hasmah sememangnya pasangan ini wajar dijadikan contoh kepada pasangan suami isteri muda.

Semalam juga berlegar di laman sosial perkongsian video aksi pasangan ini yang nyata cukup romantis dan manis walaupun sudah berusia.

IKLAN

Tenangkan suami sebelum angkat sumpah

Dalam video tersebut Tun Dr Siti Hasmah menenangkan suaminya sebelum mengangkat sumpah menjadi Perdana Menteri di Istana Negara.

” Bismillah dulu…you’ll be alright sayang,”ucap Tun Dr Siti Hasmah untuk suaminya yang bakal berdepan acara penting.

Relationship goals ?

A post shared by ROTIKAYA (@rotikaya) on

Ada air sembahyang ke?

Sebelum itu tular juga satu video manis ”bersemut” yang memaparkan aksi Tun Dr Siti Hasmah mengucapkan tahniah kepada suaminya turut tular.

Dalam aksi bersahaja Tun Dr. Siti Hasmah sempat bertanya ada air sembahyang atau tidak sebelum memeluk dan mencium suaminya itu.

IKLAN

Tun Dr Mahathir juga dalam instagram turut memuat naik gambar ketika situasi tersebut dengan kapsyen yang menyentuh hati untuk isteri tersayang.

Selain itu:  Datuk Seri Aliff Syukri Kongsi Kepayahan Hidup Bapa, 24 Tahun Jadi Pengawal Keselamatan

” She has always been there for me through thick and thin,” tulisnya.

She has always been there for me, through thick and thin ❤️

A post shared by Dr Mahathir Mohamad (@chedetofficial) on

IKLAN

Kedua video yang tular ini juga mendapat banyak reaksi daripada netizen yang rata rata kagum dengan pasangan ini setia dan sentiasa mendorong antara satu sama lain sambil menyertakan #relationshipgoal.

Tidak kurang juga yang sebak melihat video ini bila mengenangkan bahawa keduanya telah banyak berkorban untuk negara.

Dalam pada itu netizen juga tidak terkecuali mendoakan Perdana Menteri Malaysia yang baru ini agar sihat dan dipanjangkan umur.

 

Kredit: instagram Rotikaya, Kaki Share