Datuk A Aida Terima Lamaran Ariff Kerana Dia Bujang, Bukan Suami Orang

Datuk A Aida Terima Lamaran Ariff Kerana Dia Bujang, Bukan Suami Orang

 

 

Sekian lama hidup sendiri, kini tiba masanya penerbit terkenal, A Aida, 48, akan berkahwin lagi. Jodohnya pula dengan lelaki yang jauh lebih muda, iaitu pelakon, Ariff Aziz, 29. Orang kata kalau dah jodoh tidak ke mana.

Mulai berkenalan sejak empat tahun lalu di bawah produksi A.Aida Production, Arif akui dulu hubungan mereka hanya setakat majikan dan pelakon saja. Namun lama kelamaan perasaan semakin sayang dan serasi. Ariff pernah membintangi drama Di Pinggir Neraka dan Isteri Untuk Diiktiraf.

Walau dikecam di laman sosial masing-masing kerana dianggap tidak sesuai disebabkan jarak usia, namun mereka tetap dengan pendirian.

A.Aida dan Ariff akan dinikahkan pada Sabtu ini di sebuah hotel di Subang Jaya. Majlis pula akan diadakan pada April tahun depan bersempena dengan hari jadi A.Aida sendiri.

Dilamar dengan petikan gitar

 

Menurut laporan Sinar Harian, hubungan mereka ni mula jadi bualan netizen apabila Ariff melamar A Aida di sebuah restoran makanan Arab. Masa tu, mereka makan di sana dan kemudian ada lelaki datang sambil bermain gitar. Ketika itulah Ariff melamar A Aida dengan sebentuk cincin.

“Saya tidak menjangka dia nak buat kejutan di tempat awam. Terharu dibuatnya dan hampir menitiskan air mata. Apatah lagi ramai pula yang tengok. Apa pun, saya menganggap ini kenangan paling indah dalam hidup,” ujar A Aida.

Bukan suami orang

Hidup bermadu bukanlah mudah. Walau ada yang bahagia dengan poligami namun ramai yang mengelak kerana tak sanggup nak calar emosi sendiri. Ariff atau Wan Izma Ariff Abd Aziz, 29, dikatakan berjaya memikat hati A Aida kerana sikapnya yang matang. Tapi paling utama bagi wanita ini ialah Ariff bukan milik sesiapa.

“Walaupun dia masih muda, tapi dia matang. Saya menyukai keperibadian dimiliki. Apa yang penting juga, dia bujang dan bukan hak orang. Ariff akan menguruskan majlis nikah kami. Jadi, doakan yang baik-baik dan segala urusan dipermudahkan,” katanya lagi.

Nak berhijab

A.Aida juga ada menyatakan hasrat untuk memakai tudung selepas berkahwin. Tiada sesiapa yang memaksa. Hasrat itu timbul sendiri dengan adanya nasihat daripada Ariff.

Vanilla Kismis mendoakan kebahagiaan A Aida dan Ariff akan berkekalan. Usia hanya jarak beza yang tidak menentukan bahagia atau tidak sesebuah perkahwinan. Lihat saja contoh terdekat misalnya Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Mereka tetap bahagia walaupun usia berbeza jauh.

 

 

Sumber:  https://www.instagram.com/mstaronlineofficial/ http://www.sinarharian.com.my/hiburan/dilamar-pelakon-muda-a-aida-bakal-kahwin-lagi-1.852949 

Tukar Stail Tudung Nurul Izzah Nampak Makin Muda Tapi Netizen Minta Pakai Bawal Semula!

Tukar Stail Tudung Nurul Izzah Nampak Makin Muda Tapi Netizen Minta Pakai Bawal Semula!

 

 

Selepas hampir 20 tahun setia dengan tudung bawal semalam Nurul Izzah Anwar mencuri perhatian netizen apabila mengenakan stail tudung baru.

Hadir untuk majlis angkat sumpah di Dewan Rakyat, ahli Parlimen Permatang Pauh ini nampak sangat berbeza memakai tudung shawl motif jalur dengan inner.

Memuat naik penampilannya di Parlimen dalam instagram menyebabkan ramai yang memberi reaksi. Ada yang memuji YB ini lebih cantik dan muda bila mengenakan shawl tapi ramai juga yang meminta dengan kekal dengan tudung bawal.

Paling tak tahan ada pula yang menyamakannya dia wajah YB Syed Saddiq sekiranya bertudung.

Cun teruk nampak muda 10 tahun

 

We want Nurul Izzah tudung bawal senget style

 

Pakai bawal balik please!

 

Nampak macam Syed Saddiq pakai tudung! What?

Betullah, cam sama ja…

 

Nampak macam Syed Saddiq pakai tudung tu komen paling win. Tapi sebenarnya pakai bawal atau shawl dua-dua cantik dan ia bukanlah isu besar. Paling utama, YB kita ini jalankan tanggungjawab pada rakyat seperti yang dijanjikan dalam manifesto.

 

Sumber: instagram n_izzah

 

 

 

 

 

 

Abby Fana Flash Back Kisah 10 Tahun Dulu Pasal Siti Nordiana dan Ally Iskandar. Bikin Nana Nak Nangis

Abby Fana Flash Back Kisah 10 Tahun Dulu Pasal Siti Nordiana dan Ally Iskandar. Bikin Nana Nak Nangis

 

 

Semalam, penyampai radio Sinar FM, Abby Fana memuat naik foto bersama penyanyi, Siti Nordiana di instagram. Kapsyen foto itu menarik perhatian kerana beliau telah bercerita kisah Siti Nordiana yang sudah 10 tahun berlaku.

 

Cerita semalam…jumpa [email protected] di majlis raya rumah IM Asyraf…seinci x berubah, nana tetap friendly & humble. Meh k.bed nk singkap cerita ttg nana ketika k.bed mengacarakan Mhi lebih 10 thn dulu…aritu k.bed bergandingan dgn @allyiskandarrasmi …ally sgt ‘mahal’ dgn pujian…so klu dia puji, maknanya dia puji sungguh2. Ally ckp pd k.bed ‘siti nordiana has a beautiful & soothing voice, dunno why dia x brapa menonjol’ & k.bed jawap ‘i’m sure her time will come insyaAllah’ & Ally angguk ‘yup!’. Itulah kisah di sebalik yg x pernah diceritakan…hehehe

 

Menurut Abby Fana yang lebih mesra dipanggil Kak Bed, ketika itu beliau mengacarakan MHI bersama Ally Iskandar. Ally ni jenis orang yang susah nak memuji orang. Jadi kalau dia puji tu maknanya memang betul pujian dan bukannya sekadar ambil hati.

Sepuluh tahun lalu, Siti Nordiana atau Nana bukanlah seperti mana Nana sekarang. Dia dicop sebagai penyanyi kampung. Namun selepas menang Gegarvaganza, barulah Nana naik dan bakatnya lebih menyerlah.

Ketika itu Ally menegaskan Nana ada suara yang sedap tapi entah di mana silapnya, Nana kurang menonjol. Kata Kak Bed, dia yakin masa Nana akan tiba. Nah, tengoklah Nana sekarang. Hebatkan.

 

Nak nangis baca

 

Aura, bakat dan kesabaran

 

TQ sebab kongsi cerita

 

Semoga Nana terus berjaya

 

Sumber: https://www.instagram.com/abbyfana/?hl=en

 

Anggun Bersongket Kuning, Sekali Lagi Foto Majlis Resepsi Puteri Sulung Ziela Jalil Curi Perhatian Netizen

Anggun Bersongket Kuning, Sekali Lagi Foto Majlis Resepsi Puteri Sulung Ziela Jalil Curi Perhatian Netizen

 

 

Sekali lagi foto-foto majlis resepsi anak kepada pelakon, Datuk Ziela Jalil mencuri perhatian netizen. Kali ini tampil anggun dengan busana kuning hasil rekaan pereka fesyen terkemuka tanah air, Rizman Ruzaini. Dr Puteri Julia Nabilah dengan pasangan, Dr Dziya Faqhran Mahmod Fauzi meraikan tetamu yang termasuklah insan terdekat dan juga rakan artis.

 

Cantiknya…

Semoga bahagia

Sama cantik, sama padan

Pesona memukau

Perincian renda di dada sangat menarik

Antara tetamu yang hadir

 

 

 

Sumber: https://www.instagram.com/explore/tags/dziyaputeringonit/?hl=en

Marah Anak Jadi Mangsa Buli Bekas Suami, Chef Wan Luah Perasaan Di Instagram. Memang Marah Betul Nih!

Marah Anak Jadi Mangsa Buli Bekas Suami, Chef Wan Luah Perasaan Di Instagram. Memang Marah Betul Nih!

 

 

Kemelut anak Chef Wan, Serina Redzuawan dan bekas suaminya, Gavin Edward O’Luanaigh atau Salahuddin Ghaffar masih belum berakhir meskipun hampir setahun bercerai. Mereka kini sedang dalam proses mengenai hak penjagaan anak, Tristan Tareef dan Issabella Safiya.

Macam-macam perkara dipertikaikan antara mereka termasuklah tindakan Chef Wan yang tidur bersama dengan cucunya turut jadi isu. Enggan perkara sama berulang maka Serina meminta bapanya tidak lagi memuat naik aktiviti bersama mereka di instagram.

Cerai boleh ke putus hubungan darah daging?

Si Gavin SOB tu kata my daughter tak benar kan my cucu2 tu see me and spent time at my home la pulak.
Nak main drama apa hal?
Boleh ke nak putus hubungan darah daging kita as family?
I told Rina when it come to his turn to care for the kids tak pula kita kisah.
Why tiba giliran my daughter pula ambil the kids to see my mother dia pulak boleh dictate to tell us how we should spent our time as family?
I told Rina dont let this ba*&*%** to run your life.
Tell Gavin to F…off aja!
Put your foot down as u have equal right to handling the kids too.
Tak sabar nak tunggu court panggil for custody of this kids.
I told Rina padan la muka kau pi serah kan anak kau tu pada si mur*** ni dari awal dan kasi dia muka.
Now dia naik lemak lah.
I can imagine how many x husband that are sick out there to bully their x wife mcm ni out of hatred and revenge.
Dah la buat hal kita pun terpalit dgn masalah dia.
Perhaps he should mirror himself first if he want to compare what i have done.

Tak payah la cerita di IG

Rina said to me semlm…Pa nak tengok the kids with nenek tak payah la cerita di IG!
Dia ada follow Papa mau pun bar***h2 dia and will find all kind of excuses not to let me have the kids and cuba main kotor.
Ehhhh nak ugut kita pulak ke with his filthy game and sickness?
He think i am a coward like him blaming me pulak ke Rina? even letak gambar2 cucu2 di IG tak boleh konon nak popular kan diri saya dan kami anak beranak!🤣🤣🤣
layan org sakit jiwa ni susah sikit and a real Ass**** pulak tu!🤣🤣
All i can see is he is intimidated by my love and closeness to my grandchildren.
Tu yg rasa tergugat dah tak ada kerja lain terpaksa la layan hati yg busuk itu untuk buruk kan image saya.
This stupid SOB forget who the real CW is!🤣🤣
Kau main Api takut esok bakar balik diri kau sendiri tu!

 

Si Gavin SOB tu kata my daughter tak benar kan my cucu2 tu see me and spent time at my home la pulak. Nak main drama apa hal? Boleh ke nak putus hubungan darah daging kita as family? I told Rina when it come to his turn to care for the kids tak pula kita kisah. Why tiba giliran my daughter pula ambil the kids to see my mother dia pulak boleh dictate to tell us how we should spent our time as family? I told Rina dont let this bastard tell u to run your life. Tell Gavin to F…off aja! Put your foot down as u have equal right to handling the kids too. Tak sabar nak tunggu court panggil for custody of this kids. I told Rina padan la muka kau pi serah kan anak kau tu pada si Murtad ni dari awal dan kasi dia muka. Now dia naik lemak lah. I can imagine how many x husband that are sick out there to bully their x wife mcm ni out of hatred and revenge. Dah la buat hal kita pun terpalit dgn masalah dia. Perhaps he should mirror himself first if he want to compare what i have done. Rina said to me semlm…Pa nak tengok the kids with nenek tak payah la cerita di IG! Dia ada follow Papa mau pun baruah2 dia and will find all kind of excuses not to let me have the kids and cuba main kotor. Ehhhh nak ugut kita pulak ke with his filthy game and sickness? He think i am a coward like him blaming me pulak ke Rina? even letak gambar2 cucu2 di IG tak boleh konon nak popular kan diri saya dan kami anak beranak!🤣🤣🤣 layan org sakit jiwa ni susah sikit and a real Ass hole pulak tu!🤣🤣 All i can see is he is intimidated by my love and closeness to my grandchildren. Tu yg rasa tergugat dah tak ada kerja lain terpaksa la layan hati yg busuk itu untuk buruk kan image saya. This stupid SOB forget who the real CW is!🤣🤣 Kau main Api takut esok bakar balik diri kau sendiri tu!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Memang marah betul nampaknya Chef Wan ni, apapun kita doakan kemelut antara Serina dan bekas suaminya tentang hak penjagaan anak cepat selesai.

 

Sumber: Chef Wan

 

 

Wanita Ini Kongsi 9 Barang Yang Berbaloi Beli Dari Daiso, Cukup Berguna Di Rumah. Harga Pun Murah RM 5.57 Saja!

Wanita Ini Kongsi 9 Barang Yang Berbaloi Beli Dari Daiso, Cukup Berguna Di Rumah. Harga Pun Murah RM 5.57 Saja!

 

 

 

Kalau lalu depan kedai Daiso di shopping mall selalunya orang perempuan akan singgah. Kalau dah masuk tu macam-macamlah yang dibeli. Kadang-kadang tak guna pun tapi sebab cantik dan murah kita beli! Gitulah perempuan kan…

Tapi daripada beli barang-barang ntah apa-apa. lebih baik kita beli barang yang disenaraikan dalam perkongsian daripada Amirah Anuar ini. Memang praktikal dan berguna di rumah, murah pulak tu. Ada yang kita tak tahu barang ini wujud!

Barang berguna yang boleh kita beli di Daiso pada harga RM RM5.57

1. Cat repellent (Penghalau kucing)

Ini bukan racun! Kucing berak merata-rata elok la beli ni utk kesejahteraan bau bauan

2. Pembeku minyak masak

Sisa minyak masak dibekukan dan di buang dlm tong sampah. kalau tak ada masa nak kumpul minyak dan hantar ke alam flora, di sarankan beli ni untuk kesejahteraan longkang dan alam sekitar

3. Pengasing sampah di sinki

Nak longkang kita bersih macam di Jepun? Kebersihan bermula dari rumah. Pengasing sampah di sinki untuk kesejahteraan longkang.

4. Stone ice cube, tak payah beli ais lagi!

Traditional way kita bekukan air dan menjadi ais. Yg ni reusable stone ice cube. Dont worry, tidak memudaratkan.

5. Konjac puff untuk cuci muka ala spa

Nak cuci muka ala-ala dekat spa bleh la guna konjac puff ni. Kalau tgk benda alah ni dlm plastik mcm batu keras gila. Tapi dah rendam air jadi lembut. Boleh la facial dekat rumah.

6.Magic sponge, bersih kasut anak

Tgk magic sponge ni mcm tak ada apa je. Tapi dia ni power sangat. Tak payah pakai sabun. Rendam air tonyoh je. Bukan sahaja utk kasut. Untuk lantai/dinding yg meninggalkan kesan degil sgt berkesan. Watermark pon berkesan.

7. Sabun mesin basuh

Mesin basuh siapa yang tak pernah cuci kotoran degil sblh dalam-dalam tu elok la pakai ni. Ada beberapa jenis dkt daiso. Boleh tgk yg ni dan 1 lagi tu.

8. Agen pembersih paip berkeladak

Nak bersihkn dlm-dlm paip tu boleh guna ni. Letak seketul je boleh keluar la lemak lemak keladak-2 dalam paip tu.

9. Penyangkut baju space limited

Bukan penyangkut baju biasa² ye. Yang mmg limited space elok sangat pakai ni. Nak lagi yang buat concept open wardrobe. Sangat-sangat membantu dengan limited space yang ada.

Silakan share kalau rasa barang-barang ni bermanfaat untuk semua!

 

Sumber: Amirah Anuar

 

 

 

 

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: