Dah Penat Gemuk, Nak Pakai Baju Cantik! Inspirasi Gadis Ini Untuk Turunkan 30KG

3038

 

Menjelang Syawal tak lama lagi mesti ramai yang mahu penampilan baru atau lebih tepat lagi nampak kurus.

Kalau itu yang anda inginkan dan nekad boleh ikut apa yang dilakukan oleh gadis bernama Meenie.

Gadis manis ini berkongsi tip menurunkan berat badannya lebih 30 kg dalam masa lebih setahun.

Cara yang dilakukannya pula kalau diperhatikan memang jimat. Takde makan makanan sihat bagai.

Ujar Meenie yang masih belajar ini dia cuma mengamalkan minum air kosong, elak makan dan minum manis, makan nasi tapi sikit dan juga bersenam.

Nak tahu lebih lanjut? Ini tip dari beliau.

Dari 84kg ke 58kg

Ok, I lose +- 30kgs. 12 kgs in one year sebab on off (malas). Another 20kgs in 5 months.

Basic tips:

  • Minum banyak air mineral/kosong (whatever you call it)
  • Tak makan/minum benda manis unless datang dari buah
  • I dont do diet atkins
  • Breakfast is a must, i usually take fruits & veges, lunch makan nasi BUT SIKIT JE, dinner usually sama macam breakfast

Tak pergi gim

WORK YOUR ASS OFF! WORKOUT GUYS WORKOUT. DIET JE TAK JALAN sangat. i didnt go to the gym because i dont have money hahah but you can do simple workout, cari on YouTube/google. i spend 2 hours max for 6 days in a week (sehari rehat).

Motivasi kurus

Just nak tanya beforehand, apa motivational korang? nak kurus untuk apa?

Mine i am definitely tired of being fat (read: sebab nak pakai baju cantik je)

If you guys mana yang dah start diet, atkins or keto or whatever diet you do, teruskan je usaha. jangan stop separuh jalan. Nak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

So, here a briefly things that I do for the past 5 months. All you need to do is make sure consistent sampai reach target. Kalau baca 1001 tips & tak work for it pun tak jadi apa huhu.

P/S: Em guys, i eat nasi and telur everyday (tbh) not because of diet, tapi nak jimat duit. Maximum i spend money on food daily is RM5.

 

Exercise can be in many form: kemas rumah, cuci toilet, mop lantai masa mandi boleh squad or do any legs exercise sebelum tidur buat sit up 20 kali  cuci kereta jalan jalan dan jalan kalau tak nak lari cycling swimming anything yang korang prefer. Ok tu je!

Moga korang semua dapat inspirasi daripada kisah Meenie ni ya!

Sumber: Meenie

 

 

Tinggalkan Komen