Kabinet Dapur DIY Modal Cuma RM300 Tapi Hasilnya Cukup Puas Hati. Cantik & Kemas!

2874

 

 

Nak buat kabinet dapur sekarang ini walaupun kecil modalnya boleh cecah ribuan ringgit. Itulah sebabnya VK suka sangat bila jumpa posting nih.

Macam tak percaya pulak kabinet dapur secantik ini, bajetnya cuma RM300 saja. Lagi best, buat sendiri saja. Kalau nak cuba boleh ikut perkongsian Aliff Muhamad dari Facebook Idea Deko Bajet.

Harga sekarang cecah RM2k -RM3k

Assalamualaikum wbt. Disebabkan harga nak buat kabinet dapur tinggi mencecah 2k -3k. 10k pun ade. Nak jimat punya pasal. Setelah google akhirnya saya mengambil langkah untuk buat sendiri. Simple je. 100% buat sendiri.

Nak cuba buat? Saya ada sertakan gambar projek kabinet dapur diy dari mula hingga siap. Kos semua dlm RM300 lebih kurang. Jimat kan? Bagi saya jimat lah sebab tak de duit banyak sangat nak buat grand-grand. Duduk kampung je.

 

Ukur dan pasang frame kayu 1×2

 

Ukur pintu gune playwood 4mm

 

Buat pintu ikutlah nak design macam mana. Pasang pemegang pintu kemudian lekat kan pintu playwood

 

Siap 3 pintu

 

 

Dah siap cat minyak. Nak kilat cat 3 lapis.

 

Pasang mini magnetic ni kat bahagian dalam.

 

Dah siap. Cantik kan, modal cuma RM300.

 

Mana-mana suami yg pandai bertukang tu boleh lah buat sendiri je. Masa buat tu 2 minggu kalau buat sikit- sikit lepas balik kerja dengan hari cuti.

Ha amacam rasa macam boleh buat sendiri kan.

 

Sumber: Idea Deko Bajet