Perkara Yang Perih Adalah Menerima Sebuah Kenyataan, Tapi Ardell Akui Takkan Menyerah

526

 

Selepas penyanyi Elyana mendedahkan tentang penyakit kanser yang dihadapi terbaru ada khabar yang menyatakan pelakon muda Ardell Aryana turut berdepan penyakit yang serius.

Meski berita tersebut tidak keluar dari mulut pelakon itu sendiri tapi perkara itu diungkap oleh teman rapatnya iaitu Nadzmi Adhwa selepas dia memuat naik status di instagram berserta kapsyen panjang lebar mengenai kesihatan Ardell. Sejak itu  netizen mula berteka-teki mengenai tahap kesihatan pelakon tersebut.

“Weh @ardellaryana aku tak kira macam mana sekalipun kau kena kuat. Aku tahu kau tengah sakit. Lawan sakit tu jangan mengalah. Kau kata nak tengok aku kahwin kan.

“Kau kena kuat teruskan perjuangan. ALLAH menguji seseorang itu kerana ALLAH SWT mempunyai rahsianya tersendiri, sama ada ALLAH hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita.

“Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita, yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri, ujian juga dapat mematangkan kita.

“Aku sahabat kau kau pun tahu aku akan selalu ada untuk kau. Kau relax je okay. buat je theraphy tu. kau buat je teraphy walaupun aku tahu sakit kau kena buat. kau kan kuat, kasar, gangster so jangan jadi cry baby macam aku okay.

 

Weh @ardellaryana jangan mengalah. Kau kata nak tengok aku kahwin kan. Kau kena kuat teruskan perjuangan. Allah menguji seseorang itu kerana Allah SWT mempunyai rahsianya tersendiri, sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita, yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri, ujian juga dapat mematangkan kita. Aku sahabat kau kau pun tahu aku akan selalu ada untuk kau. Kau relax je okay. kau kan kuat, kasar, gangster so jangan jadi cry baby macam aku okay. jangan takut pasal theraphy tu badan kau lagi kuat dari besi . kau boleh punya 💪🏻 aku nak kau happy balik macam dalam video ni okay. Korang tolong doakan yang baik baik #MakCikBawang

A post shared by Nadzmi Adhwa Nor Adzmi (@nadzmiadhwa) on

Nadzmi sedih tak ada kawan gaduh

Pelakon Hati Perempuan itu tidak memberitahu secara terperinci tentang penyakit yang dihidapi oleh Ardell Aryana atau nama sebenarnya Nurul Hidayah Mohd Amin. Kapsyen pada video yang dimuat naik itu hanya menyebut Ardell bakal menjalani rawatan terapi.

Memetik dalam laporan Sinar Harian daripada ruangan komen netizen pada status Nadzmi itu dikatakan Ardell sedang berdepan dengan penyakit kanser tahap 3.

Dalam laporan Astro Awani, Usaha Sinar Harian untuk menghubungi Nadzmi bagi mengesahkan tanda tanya sakit yang dialami Ardell menerusi panggilan telefon telah gagal.

Pertanyaan melalui WhatsApp pun tidak berjawab selepas Nadzmi menjawab salam. Terkini, ruangan komen di status instagram video tersebut telah ditutup.

Dalam pada itu status Ardell di instagram sendiri menggambarkan dia sedang berdepan dugaan besar dan menyakin dirinya akan tidak menyerah kalah.

Jangan menyerah kalah

Jangan putus harap

Nadzmi dan Ardell mula rapat semenjak mereka bergandingan menerusi drama Namaku Bedah pada 2015.

 

Sumber:  Nadzmi AdhwaAstro Awani