Rambut Gugur Lepas Bersalin Kembali Lebat, Amalan Wanita Ini Guna Petua 3 Bahan Saja. Berkesan!

3394

 

 

Masalah rambut gugur biasa bagi wanita tapi yang beri kerisauan bila gugur terlalu banyak hingga ada bahagian yang nampak botak.

Kalau lepas bersalin lagilah teruk. Tapi jika dah sampai nampak botak, memang tak boleh dibiarkan, kena buat sesuatu.

Ada salon yang tawarkan rawatan pulih masalah ini tapi kita juga boleh pilih cara jimat untuk buat rawatan sendiri.

Antaranya boleh ikut cara yang dilakukan oleh Shehnaz Khan yang hanya menggunakan petua lama. Namun begitu berkesan untuk selesaikan masalah rambut gugur yang dialami sejak lahirkan anak pertama.

Nampak tak?

She nak share pada followers cara nak dapatkan rambut yang lebat dan kurangkan rambut gugur. Korang boleh tengok gambar ye area mana yang nampak agak botak.

Ikut petua lama saja

She suka ikot petua orang dulu. Its work and kalau rajin dapatlah hasil yang sangat superb. Pada yang ada masalah tu dan nak rambut panjang , lebat , bebas kelumumur ,inshallah boleh try ni . Memang berkesan sangat dan bahan bahan pun beli kat kedai je. Lelaki perempuan boleh cuba.

Bahan bahan:

  • Aloe vera
  • Santan

Semua beli kat Mydin je, aloe vera tu beli kat Guardian murah dan bagus .

Cara cara: 

  1. Campurkan aloe vera dan santan. Sukatan ikut suka hati. Pakai lepas basuh rambut atau sebelum basuh. Lumur rata pada rambut dan kulit kepala.

2. Jadikan macam mask rambut. Tutup rambut pakai tuala (tak wajib pun). Biarkan selama 15-20 minit. Kemudian cuci. Bila dah campurkan dua bahan ni terus pakai, jangan simpan ya.

TIP

  • Lepas mandi dan keringkan rambut, ambil sikit aloe vera gel dan ratakan kat rambut. Urut sikit, buat setiap hari terutama malam.
  • Aloe vera gel ni best gila if time nak syampu rambut, picit sikit campur dengan syampu. Lembut sangat dan shining.

  • Untuk minyak zam-zam tu pakai setiap hari. Pakai waktu malam nak tidur, esok basuh. Senang kan ? Bau takde lah teruk tapi if korang perasan indian girl rambut lebat gila kan ? Haa ni lah rahsia dorang.
  • She beli santan kotak tapi nak pakai fresh lagi bagus.

Sumber: Shehnaz Khan

 

Tinggalkan Komen