Sejak 23 Februari lalu, pelakon Norish Karman membuat keputusan nekad, mengubah diri. Tiada lagi imej dia yang dulu, Norish Karman kini tampil berhijab.

Mengumumkan keputusan tersebut dalam instagramnya, menurut pelakon yang juga ibu kepada empat orang anak ini ia dilakukan sebagai hadiah kepada bapanya.

Meski ramai yang menyambut baik tindakan Norish malah mendoakannya tapi ada juga yang bersikap sebaliknya. Ada juga yang meragui keputusan yang dibuat. Inilah dugaan awal berhijab yang dilalui oleh Norish dan dikongsi oleh Norish.

Baru Berhijab Sudah Diduga, Norish Anggap Diri Insan Terpilih

 

Indah sungguh kasih sayang Allah SWT apabila ku manusia daif terpilih melalui semua dugaan sebegini… Alhamdulilah dlm masa sama, Allah juga telah mengirim sahabat-sahabat dan juga keluarga yg sgt membantu dan menyokong.

Doa Bapak ku Ustadz Karman senantiasa menyusul utk ku. Didikan agama dari sudut-sudut yg penting telah lama beliau terapkan dan tanam dlm diri ku dan anak-anaknya..

IKLAN

Hanya aKu yg Allah jua pilih jadi artis …Krn dlm perjalanan sebagai artis la Ku telah diketemukan sahabat-sahabat tinggi pengetahuan agama, indah keperibadian, mulia hati, sokongan moral dan emosi yg luar biasa. Terima kasih atas segala-galanya.

Berhijab, bukan sebab mimpi mati

Dalam entri sebelum itu, Norish juga bercerita tentang keputusan berhijab yang diambil. Menurutnya uaa bukan untuk mengikut fesyen, atau kerana menjual tudung tapi sebaliknya ia adalah sebagai hadiah kepada bapanya yang menyambut hari lahir pada 23 Februari lalu.

ANNOUNCEMENT :- For your kind knwledge and info ,this my new image as of today 23 Feb 2018….. Yes permanent as much as i pray i shuld be.. NO i didn dream of death NO i didn do diz to sell tudung NO i am not doin diz for any promos NO i didn decide to hide my beautiful hair eso now ivecropped it to Pixie style NO i didn make a hasty decision all i know ,i shuld hv done so longgg ago…. i didn wana do it becoz too many wearg hijab for fashion reasons ,wearg hijab to cover their wrinkling necjs ,to cover their dimishing hairs,wears hijab to fit d trend diz days and sorts of wrong reasons…..wrong in religion n principles….. i hv alwasy prayed not to do for all thsoe reasons…. And now aftr much sessions of moments of “discussion wid The creator “,ive found deep in me d courage to be in diz image…. Demi Allah swt Demi My bapak as Bdy gift to him 23Feb harini Birthday Bapak yg paling Ku kagumi Ku sayangi…. Lama dulu Bapak ada nasihati kami adik beradik utk berhijab….cuma me je tak sedia ,anak degil … Kini dlm keadaan serba kekuramgam,me takmampu bg ape jadi me bagi ape anak2 perempuan sepatutnya beri pd Ayah2 mrk… jadi me hadiahkn Hijab ni utk Bapak… Demi masa depan anak2 Demi para sahabat2 ku yg senantiase meyokonhlg ku… Demi rezki kita luas lagi liar baise yg bakal berguling pd semua hamba Allah yg mengamati hikmah penghijrahan dan ketaqwaan….. Saya sdg memperbaiki diri.. krna saya tahu Allah nak lebih dr apa yg sdg saya bawa Pesan saya..pesan utk kita semua cari diri..kenal diri. Kerana Allah mahu yg lebih dr kita Peduli kan apa org nak kata.. & kita perlu pedulikn apa yg Allah nak dari kita Doakn n sedekah Fateha url my Bapak Ustazd Karman Sukarjo Doakn me agar me istiqomah n senantiase kuat SaLam Jumaat yg barOkah wahai Dunia❤??? #singlemothwriwthvisionandmission #rawathatidanimandaulu

A post shared by warriorqueen (@norishkarman) on

Untuk pengetahuan dan info anda, ini adalah imej baru saya bermula hari ini 23 Feb. Ya, saya doakan ia kekal.

Tidak, saya tidak mimpi mati
Tidak saya tidak jual tudung
Tidak, saya tak melakukannya kerana apa-apa promosi
Tidak, saya buat keputusan ini bukan untuk melindungi rambut saya yang cantik kerana saya telah memotongnya pendek.

IKLAN

Tidak saya tidak membuat keputusan terburu-buru. Apa yang saya tahu saya sepatutnya membuat keputusan ini lama dulu.

Saya tak mahu melakukannya kerana ramai yang memakai tudung kerana mengikut fesyen, menutup leher yang berkedut, melindungi rambut yang menghilang, dan pelbagai lagi sebab yang salah. Salah dalam agama dan prinsip. Saya selalu berdoa saya tidak melakukannya kerana sebab itu.

Dan sekarang selepas banyak menghabiskan masa dengan Pencipta, saya dapati dalam diri saya ada kekuatan untuk bertukar kepada imej ini demi Allah SWT.

Demi bapa saya ini adalah sebagai hadiah hari jadinya, 23 Feb hari ini adakah hari jadi Bapak yang paling kukagumi, kusayangi.

Lama dulu Bapak ada nasihati kami adik beradik utk berhijab….cuma me je tak sedia ,anak degil …
Kini dlm keadaan serba kekurangan, me tak mampu bagi apa jadi me bagi apa anak-anak perempuan sepatutnya beri pd ayah mereka.

IKLAN

Jadi me hadiahkan Hijab ni utk Bapak…
Demi masa depan anak-anak
Demi para sahabat ku yg senantiasa meyokong ku…
Demi rezki kita luas lagi luar biasa yg bakal berguling pd semua hamba Allah yg mengamati hikmah penghijrahan dan ketaqwaan….. Saya sdg memperbaiki diri kerana saya tahu Allah nak lebih dr apa yg sdg saya bawa.

Pesan saya, pesan utk kita semua cari diri, kenal diri. Kerana Allah mahu yg lebih dr kita. Peduli kan apa org nak kata & kita perlu pedulikan apa yg Allah nak dari kita.
Doakan n sedekah Fateha utk my Bapak Ustazd Karman Sukarjo
Doakn me agar me istiqomah n senantiase kuat.

 

Selain itu:  Sebak Lihat Foto Datuk Siti Akhirnya Dapat Rangkul Bayi Sendiri, Selepas Pelbagai Dugaan Dan Pengorbanan Yang Dilalui

Sumber: norishkarman

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI