Ketika ini ramai mak-mak yang sibuk membuat persiapan pakaian sekolah anak. Salah satu yang agak remeh dan menjadi keluhan adalah kerja menampal lencana pada baju sekolah anak.

Sebab itu muncul satu persatu cara untuk mudahkan kerja menampal lencana ini selain menjahit yang kita tahu akan memakan masa yang lama.

Salah satu cara yang popular adalah dengan menggunakan gam UHU. Letak gam belakang lencana alas dengan kain kemudian gosok. Cara ini memang mudah walau pun kena awasi penggunaan gam yang melekit.

Tapi rupanya ada lagi cara lain yang lebih mudah untuk tampal lencana tanpa menjahit.

Tak melekit 5 minit dah siap!

Cara ini dikongsi oleh Norhasnita Mohd Anuar. Beliau menggunakan double sided adhesive cloth untuk menampal lencana. Yang penting cara ini tak melekit, 5 minit dah siap.

IKLAN

Para ibu boleh cuba cara yang dikongsi Puan Norhasnita ini ya.

1. Guna double sided adhesive cloth

2. Potong adhesive cloth ikut saiz lencana

IKLAN
3. Dah potong, lekat kemudian gosok dengan seterika

Cari kat sini
Mana nak cari? Korang pegi daiso yang berdekatan. Pastu cari kat bahagian craft.

Ataupun boleh saja beli online. Klik SINI untuk link di Shopee.

IKLAN

Selamat mencuba!

Sumber: Norhasnita Mohd Anuar