Sejak dilihat dalam kelompok individu yang menjerit di hadapan mahkamah baru-baru ini mengenai pembebasan bekas Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Razak, pelakon Ellie Suriaty semakin kerap bercakap soal politik. Isunya masih sama iaitu mengenai kejatuhan kerajaan Barisan Nasional dalam pilihanraya umum yang terkini.

IKLAN

Chef Wan dalam instagramnya telah menulis panjang lebar mengenai tindakan Ellie yang dianggap tidak wajar. Maklumlah, kita hidup dalam negara demokrasi. Siapa yang dipilih dalam pilihanraya, maka dialah yang layak memerintah.

 

IKLAN

 

IKLAN

Adoi, kasihan pulak membaca comment manusia2 mcm ni kan. Tak serik2 la pulak. Fitnah ke tidak itu semua hak kita masing2 untuk memilih kerjaan baru. Tak siapa pun rasuah kita sesen pun atau di beri makan dedak to vote for this current adminstration. Dasar bangang tak tahu ke apa itu hak rakyat yg masing2 yang mengundi dengan bebas tanpa was2 atau pun didalam ketakutan? We lived in a democracy world pun. Like in any pertandingan pun ada yg menang dan ada yg kalah. Only cowards cannot except yg mereka ini sudah tewas dan masing2 tak habis2 menyalak tak sudah, apa hal. Lagi kita buka mulut lagi la nampak bodoh tambahan pulak segala pekong di dada tu habis di sebar kan satu persatu dik media. Kerajaan sudah pun di tubuh dan rakyat Malaysia pun tidak janji any parti in this country to sign mati pun memerintah negara ini! She forget the power of the people vote yang majority or she is just plain stupid and arrogant? Nak berjuang balik tunggu lah next election dan sementara tu belajar la dari kesilapan sendiri masing2 untuk menebus balik kepercayaan rakyat di negara ini. Eeee isnt it so obvious dia ni meroyan off lately ni. Fitnah? Kita yang mahu menuju ke jalan kebenaran tak payah la main drama dan sandiwara mcm kau tu la Ellie. Allah melihat segala galanya sampai apa yg terdetik di hati kita ini ketika ini menulis nak sedar kan kau orang tu semua pun dia tahu. We just vote on fakta, figures and how the performance of the last government to all the stupid things our past ministers yg sombong have done sampai la pelbagai scandal yg terjadi. Dia ingat kita tak ada kerja lainnya melayan fitnah itu dan ini mcm mereka. We just use our bloody common sense , wisdom and honesty and unfortunately u dont have Ellie. Even a simple knowledge on Mathermatics pun dah cukup Kak hoi!???? Yg kata kerajaan skrg ni pun bukan baik pun dah fitnah! Sedar tak? Choi! belum apa dah bersangka buruk yg sepatutnya kita berdoa yg baik2 bukan di sebaliknya. Belum pun 4 tahun mereka memerintah pun kau dah buruk kan mereka! Kau tu siapa? Kau Ado?????

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Tak ada sesiapa bagi dedak untuk undi

Adoi, kasihan pulak membaca comment manusia2 mcm ni kan.
Tak serik2 la pulak.
Fitnah ke tidak itu semua hak kita masing2 untuk memilih kerjaan baru.
Tak siapa pun rasuah kita sesen pun atau di beri makan dedak to vote for this current adminstration.
Dasar bang*** tak tahu ke apa itu hak rakyat yg masing2 yang mengundi dengan bebas tanpa was2 atau pun di dalam ketakutan?
We lived in a democracy world pun.
Like in any pertandingan pun ada yg menang dan ada yg kalah.
Only cowards cannot except yg mereka ini sudah tewas dan masing2 tak habis2 menyalak tak sudah, apa hal.

Tunggulah pilihanraya akan datang kalau nak berjuang pun

Lagi kita buka mulut lagi la nampak bodoh tambahan pulak segala pekong di dada tu habis disebarkan satu persatu dik media.
Kerajaan sudah pun di tubuh dan rakyat Malaysia pun tidak janji any parti in this country to sign mati pun memerintah negara ini!
She forget the power of the people vote yang majority or she is just plain stupid and arrogant?
Nak berjuang balik tunggu lah next election dan sementara tu belajar la dari kesilapan sendiri masing2 untuk menebus balik kepercayaan rakyat di negara ini.

Tak payah main drama dan sandiwara

Eeee isnt it so obvious dia ni meroyan off lately ni.
Fitnah? Kita yang mahu menuju ke jalan kebenaran tak payah la main drama dan sandiwara mcm kau tu la Ellie.
Allah melihat segala galanya sampai apa yg terdetik di hati kita ini ketika ini menulis nak sedar kan kau orang tu semua pun dia tahu.
We just vote on fakta, figures and how the performance of the last government to all the stupid things our past ministers yg sombong have done sampai la pelbagai scandal yg terjadi.

Ingat kita tak ada kerja lain?

Dia ingat kita tak ada kerja lainnya melayan fitnah itu dan ini mcm mereka.
We just use our bloody common sense , wisdom and honesty and unfortunately u dont have Ellie.
Even a simple knowledge on Mathermatics pun dah cukup Kak hoi!????
Yg kata kerajaan skrg ni pun bukan baik pun dah fitnah!
Sedar tak?
Choi! belum apa dah bersangka buruk yg sepatutnya kita berdoa yg baik2 bukan di sebaliknya.
Belum pun 4 tahun mereka memerintah pun kau dah buruk kan mereka!
Kau tu siapa? Kau Ado?????

 

Sumber: Instagram Chef Wan