Sejak semalam berita tentang penahanan Datuk Seri Najib Tun Razak heboh diperkatakan, lebih hangat hari ini bila bekas perdana menteri ini didakwa di Mahkamah Sesyen atas empat tuduhan melibatkan penyalahgunaan kuasa dan pecah amanah.

Satu persatu berita terbaru tentang kes ini dipaparkan khususnya di media sosial dan pada hari penahanan bekas perdana menteri ini tidak ketinggalan berkongsi cerita adalah anak Datuk Seri Najib sendiri.

Memuat naik gambar ayahnya mendukung cucu, Yana Najib menyertakan kapsyen yang menaik perhatian netizen. Dia meluahkan apa yang dirasai selain berkongsi cerita tentang keadaan ayahnya dalam berdepan hari paling sukar ini.

Ujar Yana ayahnya mempunyai emosi dan mental yang kuat berbanding orang lain. Walaupun pada hari yang cukup sukar semalam,  bapanya masih boleh tersenyum, ketawa dan memeluk ahli keluarga. Dia lebih risaukan keadaan keluarga berbanding dirinya.

IKLAN

“Tiada orang pun yang lebih baik, penyayang dan lembut berbanding dirinya. Dia memiliki kekuatan emosi dan mental yang lebih berbanding kami.

Selain itu:  "Di Hari-Hari Paling Mulia Bagi Umat Islam, Tersebarnya Video Begini... This Is Too Much!" - Wardina Safiyyah

“Walaupun berdepan kesukaran hari ini, dia masih tersenyum, ketawa dan memberikan kami pelukan. Dia lebih risaukan keluarga berbanding dirinya sendiri.

IKLAN

“Selama 42 tahun dia fikirkan ‘rakyat’ dari bangkit waktu pagi hinggalah sebelum tidur malam hari. Untuk sekali ini, fikirlanlah tentang dia pada waktu dia paling memerlukan kita.

“Hanya Allah yang tahu. Sekiranya ini boleh berlaku kepada seorang pemimpin, ia boleh terjadi kepada orang lain juga. Tapi kami percaya Allah itu sentiasa ada,”ujarnya.

‘Dia Lebih Risaukan Keadaan Keluarga Dari Diri Sendiri.’ Yana Najib Kongsi Keadaan Bapa Pada Hari Penahanan
Gambar bersama keluarga yang diambil ketika sambutan Aidilfitri.

 

IKLAN

Dalam pada itu dalam posting yang turut menggunakan tanda pagar #freenajib telah menimbulkan pelbagai reaksi netizen di ruangan komen. Ada yang bersimpati tak kurang juga sebaliknya.

 

Sumber: yananajib

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI