Vanilla Kismis kini berada di dalam aplikasi   
Vanilla Kismis kini berada di dalam aplikasi   
Home Kesihatan Datuk Nurul ‘Belanja’ Gambar Waktu Berat Badan Cecah 100kg. Rahsia Kurus? Training...

Datuk Nurul ‘Belanja’ Gambar Waktu Berat Badan Cecah 100kg. Rahsia Kurus? Training Dengan Tentera!

 

 

Dua tiga hari ni isu berat badan hangat diperkatakan gara-gara luahan seorang pengkritik fesyen.

Tidak ketinggalan menyentuh isu ini adalah Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid. Tapi beliau tidak memberi komen sebaliknya berkongsi fotonya dengan tubuh yang cukup berbeza berbanding sekarang.

Perkongsian yang dibuat itu turut mengejutkan pengikut laman instagramnya yang seakan tidak percaya berat badan satu ketika dahulu pernah mencecah 100kg.

Meski ramai yang meminta tip kurus yang dipraktikkan, Datuk Nurul bagaimanapun tidak memberi jawapan sebaliknya berkongsi satu rahsia kurus yang memang lain dari yang lain.

IKLAN

Dalam posting tersebut beliau menjelaskan salah satu punca berat badannya turun sehingga 58kg adalah kerana latihan atau kursus di Pusat Latihan Askar Wataniah (Puswatan) yang pernah dijalani. Tamat kursus beliau terpaksa membeli pakaian baru gara-gara berat badan turun.

“Bismillahirahmanirahim. NAHH.! Sy belanja gambar 100kg vs 58kg Tips? Nanti la jawab (masa training sebulan kat PUSWATAN, time nie Prebet mmg kena ‘belasah’ sampai kurus. Balik kursus beli baju baru tau. So, sapa nak kurus masuk training dgn tentera!”ungkapnya dalam status yang turut berkongsi gambar beliau kemas berpakaian seragam tentera.

So inilah rahsia kurus Datuk Nurul  yang pernah menyertai Rejimen Askar Wataniah

IKLAN

Hati dan jiwa paling penting bukan fizikal dan material

Beliau juga turut berkongsi satu gambar dengan caption ‘lengan besar peha beb apa ada hal!’ Memaparkan dirinya yang tersenyum bahagia walaupun berbadan berisi menurut Datuk Nurul sebenarnya kebahagiaan hati dan jiwa adalah paling penting berbanding fizikal dan material.

Selain itu:  Elak Nasi, Ganti Dengan Capati dan Tosai, Amylea Azizan Kongsi Tip Kurus Dalam Masa 2 Bulan

“Kebahagiaan kita tidak terletak kepada komen yang negatif dari orang yang kita tidak kenal. Bahagia adalah HAK kita selagi tidak melanggar hukum Al Quran n Hadith. Semua orang buat silap. Kita bukan Nabi. Allah melihat dari hati, bukan rupa paras. Jadi berbahagialah. Spread the love,”ujar wanita yang tidak lekang dengan senyuman ini.

Kedua posting di instagram itu telah menarik minat netizen memberi respons yang bukan saja meminta Datuk Nurul berkongsi tip tapi juga menjadikan dirinya inspirasi

IKLAN

 

Sumber: nurulzahid

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI