Hampir 20 tahun beliau mencari keadilan dan membela suami, hari ini perjuangan Datuk Seri Dr. Wan Azizah bakal sampai ke kemuncaknya.

Diberi pengampunan oleh Duli Yang Maha Mulia Yang Dipertuan Agong, Datuk Seri Anwar Ibrahim kembali semula ke pangkuan keluarga di awal Ramadan ini setelah sekian lama berpisah.

Tak dapat dinafikan apa yang berlaku ini semuanya kerana perjuangan isterinya, Datuk Seri Wan Azizah!

‘Makbulnya doa dan ajaibnya doa seorang isteri yang tak putus asa berjuang untuk suami.’ Demikian perkongsian Ustaz Ebit Lew tentang Datuk Seri Dr Wan Azizah dan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu sendiri.

Berkat Ramadan

Syukur pada Allah. Terima kaseh Allah. Dari saya kecil saya sangat menyayangi ulama. Saya juga menyayangi pemimpin baik yang menegakkan kebenaran. Esok Rabu berkat Ramadhan…Tarawih dan Allahuakbar selamat kembali ke pangkuan keluarga dan meneruskan perjuangan.

Saya cuma ingin kita semua bahagia dan masuk syurga. Hati saya tak senang melihat mana-mana orang dihina. Walau wanita yang dizalimi oleh suaminya. Anak kecil yang lapar atau terbiar. Tidaklah membenci sesiapa cuma memang tak boleh tahan tengok orang dianiaya dan dizalimi.

Melihat kepada keluarganya. Saya tahu beliau seorang yang bawa Islam dalam keluarganya. ISLAM itu boleh lihat pada diri seseorang itu dan keluarganya.

IKLAN

Semoga beliau terus istiqamah atas kebaikan. Pengorbanan beliau isteri dan anak-anak. Benarlah disebalik seseorang yang hebat itu rupanya Allah anugerahkan isteri yang sangat kuat.

Doa Isteri itu Makbul & Ajaib! Ramadan Ini Suami Kembali Ke Pangkuan Keluarga Datuk Seri Dr. Wan Azizah

Isteri & anak tetap menjaga akhlak

Doa seorang isteri itu makbul. Doa isteri itu ajaib. Inikan pula doa dan perjuangan. Membesarkan anak seorang diri saat suami di dalam penjara. Ya Allah…Allah beri ketabahan dan hadiahkan anak-anak yang baik dan sentiasa senyum walau ujian belum berhenti.

Selain itu:  Pindah Rumah Baru Cuci Saja Tak Cukup, Perlu Buat 5 Amalan Ini Termasuk 'Pagar Rumah' Ikut Ajaran Islam

Anak berdiri depan penjara menanti ayah…Lihatlah isterinya dan anaknya yang menjaga akhlak dan pertuturan. Berjuang dan berkorban buat suami. Buat ayahnya. Sanggup memaafkan dan korbankan perasaannya dengan selalu memaafkan demi kebaikan rakyat Malaysia..Semoga Allah rahmati keluarga ini dan semua keluarga di Malaysia.

Tanpa susah seseorang itu tidak boleh memahami susah orang lain. Kesusahan yang disandarkan pada Allah ialah ilmu yang terus diberi oleh Allah. Semua Nabi dan orang soleh melalui susah dan sakit. Supaya mereka rasai setiap sakit perit orang lain. Mereka selalu teringat sakit mereka saat mengadili orang lain.

IKLAN

Semua ini menjadi sejarah

Benarlah rahmat Allah di sebalik susah. Saya ingat masa beliau dimasukkan dalam penjara lagi. Di mahkamah. Katanya semua ini akan menjadi sejarah. Bukan hari ini tapi sampai ke anak cucu kita akan membaca. Masa tu tak faham lagi.

Kini melihat keajaiban doa ulama dulu-dulu. Orang soleh. Doa ibubapanya. Menangis saat beliau pulang melihat orang tersayangnya meninggal dunia. Ya Allah…

Masa yang berlalu tidak sempat melihat anaknya membesar. Tidak sempat jaga keluarga tercinta saat sakit. Tidak sempat ke sana sini. Cuma duduk dalam penjara. Solat, berdoa,baca buku,baca Al-Quran. Tapi sentiasa senyum dan cakap yang baik..

Pastinya iman dan cinta pada Allah yang memberi kekuatan untuk semua itu…

Syukur dapat membaca surat ini

Doa Isteri itu Makbul & Ajaib! Ramadan Ini Suami Kembali Ke Pangkuan Keluarga Datuk Seri Dr. Wan Azizah

IKLAN

Dari saya remaja sekarang anak saya 4 orang. Syukur Allah izin dapat baca surat ini. Terima kaseh Allah..

Semoga Allah rahmati dan beri hidayah berterusan buat semua pemimpin DYMM YDP Agong. Dan semua pemimpin negara dan setiap negeri. PAKATAN, PAS,BN,DAP, dan semua. Teruskan dakwah dan doa buat semua.

Selain itu:  Cara Kiraan Fidyah Bagi Yang Lambat Ganti Puasa

Semoga Allah tambahi hidayah buat kita semua dapat jaga Islam dan didik anak kita dengan Islam serta berakhlak dengan akhlak mulia pada semua berbeza bangsa dan agama.  Semua orang baik dan mulia. Juta rahmat yang kau beri kepada mereka berilah sedikit pada saya yang lemah dan mengharap redha Allah-  ebit lew

 

Sumber: Ebit Lew , foto: Malaymail

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI