Menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam adalah satu gaya hidup ringkas yang boleh difikirkan dengan lebih serius. Ini kerana pengangkutan awam sudah lebih moden dan canggih. Selebriti, Fasha Sandha baru-baru ini memuat naik ke instagram dia balik kampung menaiki ETS dari Kuala Lumpur ke Perlis.

Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Perlis mengambil masa selama 5 jam. Walaupun tempoh itu agak lama, namun amat berbaloi kerana tidak perlu memandu sendirian.

IKLAN

Umum mengetahui bahawa Fasha ialah ibu tunggal kepada dua anak iaitu Putri Raysha Jemaima dan Putra Rayfal Ramli. Justeru dia memilih untuk menaiki ETS (Electric Tran Service) berbanding memandu sendirian ke utara tanah air.

 

IKLAN

Tip nak travel mudah bagi ibu tunggal

Melalui gambar Fasha mendukung dua anaknya di dalam ETS, Fasha turut memberikan tip untu ibu tunggal travel dengan lebih mudah. Caranya ialah jangan bawa beg luggage. Sebaliknya hanya bawa satu beg galas bersaiz besar yang boleh memuatkan segala keperluan dalam beg tersebut. Dan hal ini sangat membantu. Melalui gambar, nampak jelas fasha membawa satu beg galas besar warna merah. Ianya amat memudahkan perjalanan kerana Fasha sendirian untuk travel bersama dua anaknya.

5 jam dalam ETS, travel mudah, bawa beg galas je

Inilah beg galas besar yang Fasha gunakan kala travel jauh-jauh. Senang sumbat je semua dalam tu kan?

IKLAN

Alhamdulillah selamat sampai Indera Kayangan. Anak2 pun baik je 5 jam dalam ETS. Kepada ibu2 yang takde suami, nak travel dengan mudah, jangan bawak luggage, bawak je backpack yang besaq, semua boleh masuk ♥️
#iburayfalraysha

 

VK belum pernah try lagi balik kampung naik kenderaan awam. Rasa macam nak try jugaklah tengok Fasha rileks je naik ETS jauh-jauh ni kan.

Sumber: Fasha Sandha