Rimas private message  bertalu talu yang diterima di instagram menuntut wang dikembalikan, pelakon dan penyanyi, Izzue Islam telah membuat laporan polis 4 hari lepas. Dia dituduh menipu wang menjual telekung bersempena Ramadan lalu.

Setelah disiasat, rupa-rupanya ada invidu tidak bertanggungjawab telah menggunakan nama dan gambarnya untuk menjual telekung.

“Saya terkejut apabila seorang demi seorang datang kepada saya dan mula ‘direct message’ di akaun Instagram (IG) untuk menuntut telekung yang telah dibeli daripada saya. Apa yang peliknya, mereka semua berasal dari Indonesia.”

Izzue menegaskan dia hanya menjual produk kosmetik bernama Lookalike. Laporan polis dibuat supaya ramai lagi tidak tertipu.

 

IKLAN

 

 

IKLAN

 

IKLAN

Individu Ditipu Pergilah Buat Report Polis

Berkenaan dengan kes penipuan yg melibatkan facebook fake acc yg menggunakan muka & nama sy tempohari, laporan polis telahpon dibuat. Sy sarankan mereka yg terlibat tu pergilah buat report polis jugak supaya kes ni boleh diselesaikan dgn cepat.

Jangan Hanya Cari Real Akaun Selepas Ditipu

Nak ingatkan jugak kpd pengguna laman sosial, jgn cepat terpedaya dgn fake acc tambah2 lagi yg melibatkan duit & maruah. Cek betul2 sebelum berurusan. Jgn pandai cari real acc bila dah terkena dgn fake je!

Pesanan Kepada Si Penipu

Dan ini pesanan Izzue kepada mereka yang suka sangat menipu di laman sosial.

Kepada yg suka sgt buat fake acc & menyusahkan orang, ingatlah yg hidup ni macam roda. Harini awak buat orang, besok awak kene balik. Ni nak tanya sikit, kecik2 kenapa taknak mam?? ?

 

Sumber: Instagram Izzue Islam & Astro Awani