Teknologi kecerdasan buatan atau Artificial Intelligence (AI) yang dulunya hanya diimaginasikan dalam filem barat kini sudah pun di alam nyata. Malah sejak setahun yang lalu ia semakin diguna pakai untuk memudahkan pelbagai aspek kehidupan.

Terbaru teknologi AI ini hadir untuk digunakan di telapak tangan melalui telefon pintar bila mana Samsung memperkenalkan Samsung Galaxy S24 Series.

Edisi terbaru Galaxy S Series yang dikuasakan oleh Galaxy AI ini bakal menjadi cara terbaru untuk menghasilkan isi kandungan, bermain dan menyelesaikan urusan harian malah pekerjaan dengan solusi paling mudah yang tak pernah kita gambarkan sebelum ini.

Samsung Galaxy S24 Series Dengan Fungsi AI, Hidup Makin Mudah

Komunikasi tanpa halangan bahasa

Ia didatangkan dengan fungsi-fungsi yang pastinya disukai oleh individu tech savvy, profesional, pengguna sosial media, peminat fotografi dan gaming.

Antara yang menyerlah dalam Samsung Galaxy S24 Series ini adalah Live Translate dengan kemudahan penerjemahan secara langsung. Melalui fungsi ini terjemahan bahasa dilakukan pada masa sebenar ketika panggilan dibuat. Lebih menarik ia tidak memerlukan aplikasi pihak ketiga untuk melakukan terjemahan dan komunikasi dalam pelbagai bahasa.

Samsung Galaxy S24 Series Dengan Fungsi AI, Hidup Makin Mudah

IKLAN

Bukan setakat itu, Galaxy AI ini turut menampilkan Chat Assist yang mampu menterjemah mesej perbualan secara langsung dalam apa jua bahasa. Malah ia boleh menyesuaikan bahasa mengikut perbualan tempatan dan juga mengikut situasi sama ada secara profesional atau santai. Teknologi AI ini mampu membantu menghasilkan draf mesej atau emel selepas menaip beberapa kata kunci sahaja.

Samsung Galaxy S24 Series ini juga memperkenalkan Note Assist yang lebih ‘bijak’ untuk memudahkan mereka yang selalu membuat catatan sama ada untuk golongan profesional ataupun pelajar.

Note Assist ini membantu memperkemaskan coretan yang dibuat dalam keadaan tergesa-gesa, menstruktur kembali nota mengikut tujuan dengan beberapa opsyen. Selain itu juga berkebolehan untuk mengenal pasti poin penting dalam nota untuk rujukan malah membuat terjemahan dalam pelbagai bahasa.

Selain itu:  Cara Baiki Masalah Peti Ais Atas Sejuk Tapi Bahagian Bawah Tak Sejuk

Tak perlu risau dengan kesalahan bahasa kerana dengan bantuan AI fungsi Note Assist ini akan mengesyorkan ejaan, masa, tarikh yang betul dalam catatan.

IKLAN

Samsung Galaxy S24 Series Dengan Fungsi AI, Hidup Makin Mudah

Serlahkan hasil karya

Bagi yang suka berkarya dengan foto, bantuan AI sememangnya akan menyerlahkan lagi hasil sentuhan anda untuk dimuat naik di media sosial. Melalui tetapan background fill, imej boleh diubah suai dan menghasilkan latar belakang baru yang lebih kemas.

Photo Assist dalam Samsung Galaxy S24 Series ini turut didatangkan dengan fungsi Object Re-composition. Imej sama ada objek atau manusia boleh diubah, dipadam atau ditukar saiz sambil memperkemaskan latar belakang.

Teknologi AI melalui telefon pintar ini juga mempunyai fungsi Edit Suggestion yang mencadangkan penggunaan AI dalam gambar contohnya memberi kesan potret, membuang refleksi, bayang-bayang dan perkara yang tidak dikehendaki selain memberi kesan latar belakang, long exposure dan Remaster.

IKLAN

Samsung Galaxy S24 Series Dengan Fungsi AI, Hidup Makin Mudah

Circle to Search with Google

Bagi yang selalu menggunakan sosial media dan layari laman web, Samsung Galaxy S24 Series juga bakal memudahkan carian dilakukan melalui fungsi Circle to Search with Google.

Carian boleh dibuat hanya dengan melakar bulatan tanpa menggunakan carian terma. Fungsi ini juga akan menyediakan soalan susulan dan carian lebih detail selepas memahami apa yang dicari.

Telefon pintar Samsung Galaxy S24 Series yang dikuasakan dengan teknologi AI ini bukan saja memudahkan urusan malah mengubah cara hidup, cara kita berkomunikasi dan juga berkarya.

Jadi orang terawal memiliki Samsung Galaxy S24 Series dengan membuat tempahan awal di SINI bermula dari 18 Januari – 6 Februari 2024. Nikmati juga naik taraf dua kali ganda storage bernilai RM500, e-voucher bernilai RM500, trade in sehingga RM650, diskaun dengan pembelian seperti wearables dan tablets (sehingga RM800), Samsung Care dan aksesori (potongan hingga 45%).

Selain itu:  Masalah Mesin Basuh Air Keluar Terus Menerus, Tak Bertakung. Ikut DIY Ini Untuk Baiki Sendiri

Samsung Galaxy S24 Series Dengan Fungsi AI, Hidup Makin Mudah

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI