Selalu hobi tukar dan make up kereta ni dilakukan oleh lelaki tapi rupanya ada juga orang perempuan yang minat.

Cik Puan Auni antara wanita yang mencari kepuasan dengan hobi ni dan koleksi kereta yang dimiliki oleh dia memang hot lah.

Paling best kereta-kereta tu semuanya dibeli ‘cash’. Mesti ramai nak tau kenapa Cik Puan Auni minat sangat dengan kereta ni. Ini cerita dia.

Semua kereta beli tunai ok!

Ada yg tanya kenapa laa Auni ni minat sngt Sport Car dan Makeup keta rare sangat . Ni Jawapannya…

Uools mesti ada hobi kan… Ada yg hobi dia kumpul barang makeup, ada yg hobi melancong, ada yg hobi dia suka makan, ada yg hobi pelik jenis suka mengumpat. Tapi hobi Auni ni lain sikit…Selain makeup muka sendiri, Auni suka gila makeup keta bagi power, bagi cantik bagi rare.

Antara sebab-sebab Auni suka sportCar, sebab Auni suka bentuk dia, tergoda mak yg paling best part bunyi ekzossss. Meleleh ayaq liuq kalau dengaq… Ni antara keta-keta yg Auni dah beli TUNAI dari standart ..dari rim x da yelek, kaler pun x menarik semua Auni tukaq buat lain make up bgi cun & rare…

Bila dah tak da benda nak di makeup, Auni akan juai dan akan ulang benda yg sama untuk keta lain.. Ni lah Hobi Auni. Auni beli keta CASH, Auni x suka HUTANG, sebab ada interst.. Biar kecik ke buruk ke janji tak HUTANG..Kalau tak mampu atau beban Auni x beli.

IKLAN

Ni lah antara keta-keta yg Auni dapat kumpul syukur sangat2, Alhamdullilah..Jangan Ingat lelaki ja hobi keta perempuan pun ada, Sayalah orgnya…

1. Honda Civic FD 2.0

Honda Civic FD 2.0 keta Pertama setelah 3 bulan buat Bisness beli TUNAI..keta ni asal standrt Hitam Rim x da.. Ni Auni pasang bodykit Mugen RR, buat cat FireRed luaq dlm, Tukaq Rim 18 ??? syok x kira masa ni, dah x da mnda nk makeup Auni juai & beli keta baru..

2. BMW 350i

BMW 350i keta kedua. Selepas juai Honda FD ni, sama juga Auni buat cat warna GreyMetal, Tukaq Full Bodykit M3, Rim sama 18 . Pakai x lama, ada org nak beli jual la, beli keta num 3 lak.

IKLAN

3. Chevrolet Cruze 1.8

Keta Chevrolet Cruze 1.8 , keta ni asal standart , warna hitam. Auni beli bodykit, beli Rim 18 juga cat tukaq buh kuning sbb minat sbb Transfomer. Cantik tak! Keta ni sedap bawak syok naik. Pakai 6 bulan boring la tukaq warna biru sbb suka pulak kaler mcm Subaru Empreza.  Keta ni x juai lg. Hmm rasa nk juai juga sbb dh beli keta yg bawah ni…

Haii miss blue.. boring yellow i tukq warna.. kes tgk subaru punya kaler berkenan tu buat kaler sebiji hehehe.

4. Nissan 3.5 NISMO Fairlady Z

IKLAN

Ni keta Terkini Auni Nissan 3.5 NISMO Fairlady Z, sebab apa minat keta ni? Sebab nama dia sesuai ngn perempuan, mcm Auni hehehe Fairlady.  Keta ni beli standrt juga ,so Auni ubah mcm dlm gambaq ni.. Keta ni paling banyak habis. Duit makeup. Dari tayar smpai ke cat sampai ke rim sampai ke exzos sampai kluaq lebih 15 k untuk makeup sahaja.. Tak juai lg sebab syg sangat2 tapi kalaw nak juai nak upgrade ke GTR.. Doa-doa kan la kot merasa join Group GTR.

5. Honda City 1.5 Full Spec

Ni keta no. 5, Honda City 1.5 Full Spec keta ni beli & hadiahkan untuk abah tersayang. Tak lupa jasa ibu & abah tercinta.. Tips murah rezeki jangan kedekut ngan ibu bapa, doa dan restu mereka sngt penting.. Ni lah keta2 Auni dan ai lah hobi Auni…

Syok pulak tengok koleksi kereta dia kan. Bukan jutawan pun tapi orang-orang biasa ja tapi Cik Puan Auni ni ada strategi dia sendiri untuk miliki kereta idaman dia. Yang penting dia tak hutang.

 

Sumber: Cik Puan Auni