Nampaknya Mat Yip atau Syeriv Samheizy belum ada rezeki dapat adik bila baru-baru ini Syatilla Melvin mengalami keguguran pada usia kandungannya enam minggu.

Walau pun Sheriv masih kecil, baru berusia setahun tiga bulan tapi akui Syatilla dia memang mahu menimang cahaya mata lagi, begitu juga dengan suaminya Shahiezy Sam. Pun begitu, siapa sangka akibat pendarahan yang teruk selepas pulang dari bercuti di luar negara, dia rupa-rupanya keguguran.

 

 

IKLAN

“Masa di luar negara lagi Tila dah rasa, mungkin Tila mengandung. Tapi Tila tak nak check pun sebab tak nak ganggu mood bercuti. Sebab biasalah kalau kita tahu kita pregnant nanti mula la mabuk la apa la. Tapi sebaik sampai je dari sana, Tila buat kerja rumah, tiba-tiba bleeding. Banyak darah. Rupa-rupanya gugur. Sedih memang sedih. Sebab kami memang nak anak lagi. Takpelah. Ada hikmah tu. Syeriv pun baru setahun 3 bulan,” katanya.

Tak nak stres

Bukan baru sekali ni sahaja Syatilla keguguran. Sebelum hamilkan Syeriv pun, sebenarnya dia pernah mengalami keguguran juga. Justeru tidak mahu gugur kali ketiga, Syatilla mengakui akan menjaga betul-betul kandungannya.

“Tilla tak naklah benda-benda yang berlaku di sekeliling ni mengganggu kehidupan Tilla. Tilla jenis nak enjoy je life ni. Buat apa nak stres, buat pening kepala je,” ujar Syatilla.

5 tip elak stres amalan Syatilla

Dalam pada itu kerjaya sebagai selebriti yang sentiasa menjadi tumpuan menyebabkan ada masa di menerima kecaman. Agar tidak stres ini yang dilakukan oleh Syatilla.

Jangan peduli komen netizen

Sekarang ni semua orang ada instagram. Tiap kali pos sesuatu di instagram pasti ramai yang memberikan komen. Ada komen yang positif namun kebanyakannya negatif. Syatilla mengakui jarang membaca komen-komen yang dilemparkan kerana tak mahu sakit kepala memikirkan benda yang tidak perlu. Namun dia tak mahu menutup ruangan komen kerana tidak mahu digelar pengecut. Dia sedar dirinya sebagai selebriti dan suaminya juga selebriti. Jadi, nak tak nak, kecaman netizen tetap wujud.

Fikir ada mak bapak

Tiap kali dilanda kecaman netizen, Syatilla akan ingat bahawa dia masih ada ibu bapa untuk mengadu dan mendapatkan sokongan. Malah orang tua sendirilah yang lebih mengenali anak-anaknya.

Tak nak terlepas momen dengan anak

Syatilla tidak mempunyai pengasuh atau pembantu rumah pun. Jadi, dia urus sendiri suami dan anak. Kata Syatilla, dia tak mahu terlepas momen dengan orang tersayang terutamanya dengan Syeriv. Lagipun, dengan pendedahan banyak kes menyayat hati mengenai anak yang dijaga oleh pengasuh membuatkan Syatilla ingin jaga sendiri anaknya.

IKLAN

Enjoy life

Kata Syatilla, dia hanya enjoy hidupnya tanpa fikir perkara yang tidak perlu. Paling dia bersyukur kerana mendapat suami yang sangat memahami dan sporting. Mereka sama-sama enjoy kehidupan yang dimiliki dan bersyukur dengan apa yang dimiliki.

Bercuti pada masa terluang

 

Setiap tahun, mesti rancang untuk bercuti. Jangan fikir kerja. Paling diidamkan nak ke Maldives. Syatilla kata, dia dan Sam sebenarnya belum sempat berbulan madu pun. Sebab lepas kahwin, terus mengandung dan mabuk. Kemudian Sam pula sibuk dengan kerja. Jadi, belum plan lagi bila nak berbulan madu berdua sahaja tanpa bawa anak.

IKLAN