Tak fikir pulak meja boleh jadi katil. Tapi dari terbiar apa salahnya ubah suai seperti yang dilakukan oleh Mohammad Dzulsyafiq.

Tak mahu meja Jepun yang tak digunakan terbuang begitu saja, dia yang bakal menimang cahaya mata mendapat idea untuk mengubah suai menjadi katil.

Hasilnya memang elok saja kejadian katilnya. Kalau ada yang nak cuba ini perkongsian dari beliau.

Ubah suai meja jadi katil untuk anak yang bakal lahir

Meja jepun ni wife dah tak nak. Dia suruh jual. Tapi nak jual pun berapa je boleh dapat. Tapi dalam masa yg sama dia suruh extend katil sebab tak lama lagi bakal dapat anak yg baru.

Jadi kita convert je meja ni jadi platform katil single. Sebelah tu katil king. Mula-mula cabut atas dulu and letak rangka sebelah katil. Nak tengok apa yang kena modified.

IKLAN

Dah ambil ukuran semua. Saya extend panjang katil lebih kurang dan tambah sikit2 support mana yang perlu.

IKLAN

Top asal meja saya potong dan letak balik renggang-renggang supaya boleh cover panjang katil ni.

Then letak tilam single. Semua nampak ngam.

IKLAN

Last sekali, wife cakap nak nampak seragam. Jadi saya ambil plywood dan tampal dekat kaki katil. Then saya lekatkan laminate putih(kebetulan ada sebab beli konon nak belajar laminate kayu tapi tak sentuh-sentuh). Maka siaplah, dan ready utk kedatangan ahli keluarga yang baru.

Semoga bermanfaat

Sumber: Mohammad Dzulsyafiq