Mungkin kurang menyerlah dari segi penampilan tapi menang dan istimewa dari sudut lain. Suami yang dapat isteri yang jarang mekap juga sebenarnya cukup bertuah.

Kecantikan isteri dia, hanya dia yang tahu. Tapi kelebihannya bukan setakat itu saja, ada lagi…

Cepat siap, tak tunggu lama

Kalau bangun lambat pun masih ok lagi. Cari baju, lilit tudung dah boleh keluar tanpa perlu habiskan masa 15 hingga 30 minit untuk mekap. Suami juga tak lama menunggu kalau nak keluar bersama.

Poket selamat

Mereka yang terlalu menjaga kecantikan biasanya perlu modal yang banyak untuk membeli produk kecantikan. Bukan itu saja, bila dah tersalah guna produk kosmetik kemungkinan wajah timbul jerawat. Dah tentu kena keluarkan duit untuk membuat rawatan atau beli ubat. Dalam hal ini isteri itu sendiri dah banyak jimat, poket suami pun selamat

Bersedia dengan perubahan wajah isteri di hari tua

Dah tua nanti takkan nak mekap jugak kan. Dah tentu kulit yang berkedut akan terserlah. Bagi orang yang jarang mekap ini tak jadi masalah.

IKLAN

Dia tak takut terima hakikat kulit wajah sudah tidak tegang dan berkedut kerana tak pernah melindunginya. Suami pun sama sudah dibiasakan dengan paras di hari tua.

6 Kelebihan Suami Dapat Isteri Yang Jarang Mekap

 

IKLAN

Tanda isteri yakin diri

Jarang mekap bukan bermakna tak menjaga penampilan. Mekap hanyalah pilihan untuk nampak lebih cantik. Isteri sebegini sebenarnya yakin dengan diri. Tak perlu kata apa-apa untuk membuktikannya, ia terserlah dari penampilannya.

Kurang rasa cemburu

Satu lagi kelebihan isteri yang jarang mekap mereka ini sebenarnya bahagia dengan apa yang ada pada diri mereka. Dia tak mencari kebahagiaan dengan cara bermekap agar dilihat cantik dan sempurna.

Selain itu:  Siang Penggubah Bunga, Malam Jadi Runner. Walaupun Dianggap Bahaya Tapi Ini Cara Terbaik Redakan Stres

Lagi pun kalau isteri mekap cantik-cantik, suami pun takut. Silap haribulan isteri tak boleh keluar dan kerja sebab suami jelous.

IKLAN

Sekali sekali mekap, boleh buat orang ternganga

Biasa keluar tak mekap tapi bila sekali-sekali tampil dengan solekan pasti suami terkejut. Cantik rupanya bila dah bermekap tapi sengaja diselindungkan kecantikan itu untuk tatapan suami.

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI