Selalu kita silap jangka umur wanita sekarang terutama yang berusia 30 tahun. Tak keterlaluan jika dikatakan kebanyakan wanita usia 30 tahun pada masa ini berpenampilan lebih cantik dan bergaya.

Disebabkan itulah ramai saja yang tersalah anggap mereka masih berusia 20 tahun.  Walau berbeza usia 10 tahun tapi kelihatan mereka sebaya.

9 perkara ini mungkin sebab mereka wanita usia 30 tahun nampak lebih cantik terutama jika dibandingkan sewaktu usia mereka 20 tahun.  Tak percaya, tengok gambar Fazura tu.

1. Dah tak kisah tentang usia

Bila masuk usia matang 30 tahun, wanita sudah tak kisah tentang angka usia mereka. Malah mereka lebih relaks tentang banyak perkara. Mereka juga  akan lebih berkeyakinan, kurang memikirkan tentang apa orang kata dan ini sebenarnya menjadikan mereka lebih menarik di mata orang lain.

2. Ikut fesyen

Susah sebenarnya untuk membezakan wanita berusia 20 tahun dengan 30 tahun. Wanita ketika ini mengikut perkembangan mekap dan juga fesyen yang sama. Mereka mengenakan jeans, baju T yang sama seperti gadis 20 tahun.

IKLAN

9 Sebab Wanita Usia 30 Tahun Nampak Lebih Cantik Berbanding Pada Usia Mereka 20 Tahun

3. Berkemampuan

Pada usia 30 tahun kebanyakan wanita sudah tahu apa yang mereka inginkan dalam kehidupan. Mereka juga sudah punya pengalaman dalam hidup dan kerjaya. Pengalaman inilah yang cukup berharga, membolehkan mereka memperoleh kerjaya dengan gaji yang selesa. Pada tahap uni mereka sudah mampu membeli produk mahal yang mereka inginkan.

4. Mampu beli barang mahal

Usia 30 tahun adalah waktu emas bagi wanita. Pada masa ini mereka sudah mempunyai apa yang mereka inginkan. Mereka tahu apa yang sesuai dengan diri mereka. Mereka mampu mencuba kerana sudah berkemampuan.

IKLAN

5. Lebih tenang

Gaduh dengan boyfriend menangis satu malam, kena marah dengan bos pun menangis juga, ini mungkin reaksi wanita bila usia 20 tahun. Tapi bagi wanita yang berusia 30 tahun berdepan dengan situasi negatif begini dengan lebih relaks. Mereka menangis tapi tak berlebihan. Pada usia ini wanita lebih tenang dan tak mahu membazirkan masa dengan sesuatu yang tak penting.

Selain itu:  Wanita Ini Kongsi Petua Naikkan Seri Wajah Cara 'Instant' Guna Masker Halba, Penting Untuk Wanita Yang Dah Berumahtangga

6. Tahu apa yang diinginkan

Pada usia 20 tahun kebanyakan kita belum tentu punya kehidupan yang stabil. Ada banyak yang mereka mahu lakukan dan cuba. Berbeza bila sudah memasuki usia 30 tahun, kebanyakan wanita pada usia ini sudah tahu apa yang mereka inginkan dalam kehidupan. Mereka jalani kehidupan untuk mencapai matlamat.

9 Sebab Wanita Usia 30 Tahun Nampak Lebih Cantik Berbanding Pada Usia Mereka 20 Tahun

IKLAN

7. Tak ragu-ragu lagi

Kebanyakan wanita pada usia 30 tahun sudah melepasi keraguan tentang diri sendiri. Tiada lagi keraguan tentang keyakinan atau potensi diri. Pada masa ini mereka sudah berjaya melepasi semua keraguan ataupun sudah terima seadanya sifat yang ada dalam diri mereka.

8. Jaga makan

Ketika usia belasan dan 20 tahun kita memang cenderung makan makanan mengikut nafsu. Asal sedap, tak kisah berkhasiat atau tidak. Tapi bila memasuki usia 30 tahun kita mula makin menjaga diri dan kesihatan. Tambah lagi bila sudah berkeluarga dan semua perubahan ini memberi kesan pada bentuk tubuh, kulit dan juga mood.

9. Sedar kepentingan jaga kesihatan

Pada usia 20 tahun wanita akan berasa sentiasa muda. Berbeza bila memasuki usia 30 tahun, mereka makin sedar bahawa hari tua sudah makin dekat dan perlu menjaga kesihatan diri.

Sumber: Brightside.me

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI