Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi. Peribahasa ini sesuai sungguh untuk anak sulung kepada pasangan usahawan jutawan Datuk Sri Aliff Syukri Kamarzaman dan Datin Sri Nur Shahida Mohd Rashid. Dalam instagram, Shahida memuat naik gambar dengan kasyen yang menerangkan bahawa anak sulung, Ammar Ahyan sudah pandai mempromosikan produk yang menjadi bisnes keluarganya.

Menurut Shahida lagi, Ammar seorang yang tidak kisah langsung mengenai penampilan. Dia tidak kisah pakai pakaian buruk. Malah tak suka juga bergambar. Namun cita-cita Ammar besar untuk meneruskan legasi perniagaan ibu dan bapanya. Dia ingin menjadi CEO paling muda di Malaysia.

IKLAN

Dah pandai promosi produk

mama bangga lah dgn anak bujang mama ni @ammar_ahyan …..dia dah pandai promote produk……..semangat dia sampai ke hari ni dia nak standby apa lagi nak cakap,dia nak praktis..

Nak jadi CEO paling muda

IKLAN

saya bacakan komen2 positif pada dia….( dia x handle ig) dan dia sangat happy dan utk take over Dherbs…dia kata nak jadi CEO paling muda di Malaysia….

Kena ubah penampilan

Dia x suka ambik gambar,x suka jaga penampilan diri,dia x kisah pakai baju buruk……semua dia ok…….tapi Insya Allah sikit2 kita kena ajar dia jaga penmapilan diri sbb jika nak orang respek pada kita kita sendiri kena respek diri kita sendiri…setuju x ? Anak yg baik,pandai mengaji,pandai hafal quran,pandai sekolah dan tambah 1 lagi pandai niaga…?

Kuat sentap macam bapa dia

mama mengandung ammar umur 22 tahun,23 mama bersalin..sakit bersalin dari 7 pagi sampai 7 malam baru bersalin….
.
Umur 0 bulan sampai 1 tahun baik sangat senang jaga…..1 tahun – 3 tahun nakal,hyper abis semua anak orang dia pukul ???……mainan anak orang pun dia suka rampas….mama mmg malu la bawa ammar jalan dulu….sbb mama sakit hati bila orang cakap anak mama nakal?
.
4 tahun ke atas sampai sekarang baik dengar cakap,cepat membaca,cepat mengaji tapi sensitif kuat sentap mcm bapa dia @aliffsyukriterlajaklaris ??

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

mama bangga lah dgn anak bujang mama ni @ammar_ahyan …..dia dah pandai promote produk……..semangat dia sampai ke hari ni dia nak standby apa lagi nak cakap,dia nak praktis.. . saya bacakan komen2 positif pada dia….( dia x handle ig) dan dia sangat happy dan utk take over Dherbs…dia kata nak jadi CEO paling muda di Malaysia…. Dia x suka ambik gambar,x suka jaga penampilan diri,dia x kisah pakai baju buruk……semua dia ok…….tapi Insya Allah sikit2 kita kena ajar dia jaga penmapilan diri sbb jika nak orang respek pada kita kita sendiri kena respek diri kita sendiri…setuju x ? . Anak yg baik,pandai mengaji,pandai hafal quran,pandai sekolah dan tambah 1 lagi pandai niaga…?

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Tahniah Ammar. Semoga cita-cita Ammar tercapai. Jadi anak yang bijak dan membanggakan.

Sumber: Nur Shahida Mohd Rashid