Tidak dinafikan bahawa solekan ialah pelindung kepada kulit wajah yang ada cela misalnya masalah kulit atau jerawat. Namun bukan sekadar pelindung. Solekan juga boleh memberikan keyakinan kepada seseorang.

IKLAN

Bagi pengasas kosmetik, Joy Revfa, dia mengakui jarang keluar rumah tanpa solekan. Malah mungkin ramai yang tidak mengenali dirinya jika dia keluar rumah tanpa sebarang solekan.

Melalui instagram, Joy Revfa mengatakan terasa kosong sangat muka jika keluar rumah tanpa solekan. Sehingga ada yang menyangka dia masih lagi belajar kerana tanpa solekan wajahnya nampak seperti baru berusia awal 20-an.

 

IKLAN

Ada yang cam tak?

Muka ‘naked’ mcm ni pun depa ckp cantik berseri2..? ? terasa kosong sgt muka kalau cm ni nak keluar rumah tau.. ? agak2 kalau keluar muka cam ni ada yg cam sis joy tak?? .

Awak study dekat-dekat sini ke?

Teringat hari tu naik lif nk beli roti kat kedai runcit, muka naked mcm ni je. Then ada budak lelaki umur dlm 21 tahun maybe. Tanya sis, “awk study dekat2 sini ke?” Pastu sis jawab “tak study dah, mak budak dah akak ni dik” ? sempat borak2 ttg medic dgn budak lelaki tu dlm lif.. sbb dia ambik course medic. Sejak dari itu, sis terasa awet muda & remaja senantiasa bila x pakai makeup.. ? #kasilacan

IKLAN

 

Sumber: Joy Revfa