Kalau pokok ular ini ada di luar rumah, lepas ni bawa masuk ke dalam rumah. Sebabnya ada banyak kebaikan yang boleh diperoleh jika pokok ular atau snake plant ini diletakkan di dalam kediaman.

Boleh baca perkongsian daripada Fidz ini yang ramai tak tahu.

IKLAN

5 FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG SNAKE PLANT

Beri Oksigen, Serap Udara Toksin Dalam Bilik! Kelebihan Snake Plant Sebab Itu Kena Letak Dalam Rumah

1. Antara pokok hidup paling POPULAR yang diiktiraf oleh NASA bukan hanya kerana senang dijaga namun kebaikan yang diberi kepada manusia.

2. Snake plant bukan hanya membebaskan OKSIGEN tetapi mampu menyingkirkan karbon dioksida serta menapis TOKSIN beracun dalam udara seperti formaldehyde, benzene dan trichlorethylene.

3. Yang paling BEST, semenjak ada snake plant atas rak, habuk semakin berkurang. Kalau tidak setiap hari perlu kena lap habuk.

Beri Oksigen, Serap Udara Toksin Dalam Bilik! Kelebihan Snake Plant Sebab Itu Kena Letak Dalam Rumah

IKLAN

4. Snake plant sering disebut ‘Hard To Kill’. Sesuai sangat bagi mereka yang baru berjinak buat dekorasi rumah dengan pokok hidup. Yang rasa ‘tangan panas’ pun boleh cuba tanam.

5. Snake plant sangat senang hidup walaupun tidak ada akar, potong bahagaian bawah daun menyerong. Mudah tumbuh bila tanam dalam pasu.

6. Bagi anda yang ada masalah susah tidur, letak sepokok snake plant dekat katil, ia mampu memberikan oksigen dan menyerap segala toksin beracun dalam bilik.

Semoga bermanfaat.

Sumber: Fidz

IKLAN

 

 

Selain itu:  Cara Mudah Check Tayar Kereta Masih Elok Atau Kena Tukar, Guna Duit Syiling 10 Saja
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI