Melalui instagram, pelakon Zulin Aziz berkongsi momen dia mencuba gaun pengantin. Ada juga video dia berbincang dengan perancang perkahwinan mengenai majlis perkahwinan. Hal ini menyebabkan ramai yang menyangka Zulin bakal menamatkan zaman bujangnya.

Pun begitu, Zulin mendedahkan yang dia tidak jadi berkahwin kerana hubungannya dengan lelaki yang dikenali sejak tahun lalu telah pun berakhir. Mengakui hatinya hancur, namun Zulin berusaha untuk melalui hari-hari dengan lebih tabah.

“Saya bersungguh-sungguh kuruskan badan sebab nak nampak cantik di hari perkahwinan nanti. Kita hanya merancang tapi Allah sebaik-baik perancang. Hubungan kami gagal, jodoh tak panjang. Sebabnya tidak dapat saya kongsi. Terlalu peribadi. Hati saya hancur hanya Allah saja yang tahu.”

 

IKLAN

Bersungguh Kuruskan Badan Nak Nampak Cantik Tapi Zulin Aziz Pasrah Tak Jadi Kahwin

Bukan gimik murahan

Terima kasih pada semua yang mendoakan/ Ucapan tahniah itu membuat hati saya ? Untuk apalah saya nk buat gimik? Nak cari publisiti murahan bukan ini caranya.

Saya dah bersedia, itu doa dalam tahajud

Saya pernah berkongsi tentang perancangan saya untuk berumahtangga bersama dengan jejaka yang saya kenali sejak tahun lalu.
Ya,saya sudah bersedia.Itulah doa dalam tahajud saya,ya Allah temukanlah aku dengan lelaki yang dapat membimbingku kejalanMu.
Akhirnya saya diketemukan dengan dia. Dia menerima saya apa adanya. Saya sangat bahagia. Saya bersungguh2 kuruskan badan sebab nak nampak cantik di hari perkahwinan nanti.

Saya cipta lagu untuknya sebagai penghargaan

Kerana menghargai kehadirannya dan kesungguhannya menyunting saya untuk dijadikan isteri,saya ciptakan lagu khas buatnya.Saya nak buat kejutan dihari bersejarah itu nanti.
Segalanya sudah dirancang kemas,tinggal lagi dia dan keluarganya datang kesini seperti yg dijanjikan.Saya pun sudah sering berulang alik kesana kemari.
Lagu pun dah siap,tak sabar saya nak bagi dia dengar.Saya tulis lagu ni sepenuh hati saya tau.

Hubungan gagal, hati saya hancur

Kita hanya merancang tapi Allah sebaik2 perancang.
Hubungan kami gagal, jodoh tak panjang.Sebabnya ..tidak dapat saya kongsi.terlalu peribadi.hati saya hancur hanya Allah saja yang tahu.

Jadi lagu yang saya dah cipta penat2 tu utk apa?nak buat apa?saya cuba kuatkan semangat dan mengambil hikmah disebalik kejadian.saya terpaksa tukar lirik lagu tu sesuai dengan keadaan skrg dan teruskan hasrat saya walau tujuannya berbeza kalau sebelum ini nak dijadikan lagu tema perkahwinan kami tapi sekarang dah jadi lain.

Saya teruskan juga, semoga esok ada pelangi

Benda pun dah siap,bersusah payah saya buat,saya keluarkan duit sendiri,takkan saya nak simpan saja.saya ambil jalan ini untuk teruskan juga.Tak apalah,Jadi Saya buat music video.Saya gantikan dengan sesuatu yang baru.

Terima kasih yang mendoakan dan memberi saya kata2 semangat.Bukan mudah,saya perlukan masa nak hadap semua ini.Tapi bila saya baca cmmnt anda semua,saya sangat bersyukur sebab ramai yg sayangkan saya.

Semoga urusan ini dipermudahkan.Saya cuba menjadikan kegagalan ini sebagai kejayaan disudut yang lain.
Manalahtau harini saya meredah hujan,esok saya nikmati pelangi..
Maafkan saya???
Dan lelaki dlm gambar ini designer saya,bukan sidia. #danketikaitu

 

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih pada semua yang mendoakan Ucapan tahniah itu membuat hati saya ? Untuk apalah saya nk buat gimik? Nak cari publisiti murahan bukan ini caranya. Saya pernah berkongsi tentang perancangan saya untuk berumahtangga bersama dengan jejaka yang saya kenali sejak tahun lalu. Ya,saya sudah bersedia.Itulah doa dalam tahajud saya,ya Allah temukanlah aku dengan lelaki yang dapat membimbingku kejalanMu. Akhirnya saya diketemukan dengan dia.Dia menerima saya apa adanya.Saya sangat bahagia.Saya bersungguh2 kuruskan badan sebab nak nampak cantik dihari perkahwinan nanti. Kerana menghargai kehadirannya dan kesungguhannya menyunting saya untuk dijadikan isteri,saya ciptakan lagu khas buatnya.Saya nak buat kejutan dihari bersejarah itu nanti. Segalanya sudah dirancang kemas,tinggal lagi dia dan keluarganya datang kesini seperti yg dijanjikan.Saya pun sudah sering berulang alik kesana kemari. Lagu pun dah siap,tak sabar saya nak bagi dia dengar.Saya tulis lagu ni sepenuh hati saya tau. Kita hanya merancang tapi Allah sebaik2 perancang. Hubungan kami gagal, jodoh tak panjang.Sebabnya ..tidak dapat saya kongsi.terlalu peribadi.hati saya hancur hanya Allah saja yang tahu. Jadi lagu yang saya dah cipta penat2 tu utk apa?nak buat apa?saya cuba kuatkan semangat dan mengambil hikmah disebalik kejadian.saya terpaksa tukar lirik lagu tu sesuai dengan keadaan skrg dan teruskan hasrat saya walau tujuannya berbeza kalau sebelum ini nak dijadikan lagu tema perkahwinan kami tapi sekarang dah jadi lain. Benda pun dah siap,bersusah payah saya buat,saya keluarkan duit sendiri,takkan saya nak simpan saja.saya ambil jalan ini untuk teruskan juga.Tak apalah,Jadi Saya buat music video.Saya gantikan dengan sesuatu yang baru. Terima kasih yang mendoakan dan memberi saya kata2 semangat.Bukan mudah,saya perlukan masa nak hadap semua ini.Tapi bila saya baca cmmnt anda semua,saya sangat bersyukur sebab ramai yg sayangkan saya. Semoga urusan ini dipermudahkan.Saya cuba menjadikan kegagalan ini sebagai kejayaan disudut yang lain. Manalahtau harini saya meredah hujan,esok saya nikmati pelangi.. Maafkan saya??? Dan lelaki dlm gambar ini designer saya,bukan sidia. #danketikaitu

A post shared by Zulin Aziz (@zulinaziz) on

Tabah ya Zulin. VK doakan ada lelaki yang ikhlas, baik dan benar-benar ingin memperisterikan Zulin. Cepat atau lambat, itu urusan Allah. Sebagai hamba-Nya, kita usaha dan berdoa. Insya-Allah.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih semua Jangan risau saya baik2 saja InsyaAllah dengan apa yg berlaku ni memberi saya semangat baru ??

A post shared by Zulin Aziz (@zulinaziz) on

 

Selain itu:  Coklat Cip Cookies Paling Mudah Nak Buat, Sedap Rangup Macam Cookies Jenama Terkenal

Zulin tetap ceria

Pagi tadi, Zulin memuat naik gambarnya tersenyum dengan caption hebat.

IKLAN

Terima kasih semua 
Jangan risau saya baik2 saja

InsyaAllah dengan apa yg berlaku ni memberi saya semangat baru ??

VK kagum dengan semangat Zulin. Jangan sesekali ‘down’ ya Zulin. Perempuan hebat untuk lelaki hebat juga! Chaiyoookkk.

Sumber: Zulin Aziz

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI