pisang

 

Kita selalu tertanya-tanya macam mana peniaga yang buat pisang goreng jadi ranggup dan banyak kerak atau serdak.

Sebab bila buat di rumah takkan jadi macam ni. Lepas ni boleh kita cara bancuhan yang dikongsi oleh peniaga pisang goreng sendiri.

IKLAN

Menurut Liana Mustapha yang berniaga pisang goreng setiap hari sebagai sumber rezeki, tiada rahsia lain yang dipraktikkan selain bancuhan tepung ini.

Resipi bancuhan tepung pisang goreng yang banyak serdak/kerak

Satu kampit tepung beras (apa-apa jenama)
Telur sebiji
Serbuk kunyit
Sedikit air kapur sikit
Garam

 

IKLAN
Cara Buat Bancuhan Tepung Pisang Goreng Yang Rangup & Banyak Serdak
Foto: Facebook Achik Ita Jsd Kelantan
  • Gaul semua bahan dengan air, bancuhan mestikan tak pekat dan tak cair sangat.

  • Tip untuk dapatkan serdak yang banyak goreng dalam minyak yg banyak dan betul-betul panas, itu sahaja tiada bahan tersembunyi.

Hasilnya

Cara Buat Bancuhan Tepung Pisang Goreng Yang Rangup & Banyak Serdak

Selamat mencuba!

IKLAN

Sumber: Liana Mustapha & Achik Ita Jsd Kelantan

 

Selain itu:  Teknik Betul Bersihkan Minyak/Kicap Yang Tumpah. Tak Perlu Sabun & Mop Cuma Guna Tepung
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI