Skrin tv pecah gara-gara anak baling permainan memang kejadian biasa bila ada anak kecil di rumah.

Ada yang baru saja beli TV baru tapi dah pecah dan ada juga terpaksa beli tv baru beberapa kali kerana perkara yang sama.

Bukan saja buat ibu bapa geram tapi juga kerugian. Supaya tak berlaku lagi situasi skrin tv retak di rumah boleh gunakan solusi yang dicadangkan oleh Noorul Hidayah yang menggunakan screen protector acrylic.

Guna screen protector ini!

Siapa kat sini ada anak kecil dan tv selalu rosak kena baling dengan toys?

Saya salah seorang dari mangsa. Bukan je anak kuat baling toys, tapi hentak dengan cawan, kena baling bola, tepuk tv sampi bergegar.

IKLAN

Lepas tu saya jumpa idea untuk letak screen protector tv jenis acrylic ni. Setakat ini dah tak risau dah anak baling toys, hentak sebab alat ini protect tv (klik SINI untuk beli).

Pelindung tv ini boleh dipotong ikut saiz tv dan ada gam disediakan untuk sambung pada bahagian penyangkut.

IKLAN

Ada tiga penyangkut disediakan, memang kukuh.

Screen protector ini saya dah pakai hampir setahun. Setakat ini tiada calar walaupun anak ketuk.

IKLAN

Bagi yang nak beli, boleh klik SINI untuk link Shopee. Harga screen protector ini ikut saiz skrin tv kita dalam RM70-RM210.

Saya share apa yg saya pakai untuk kebaikan parents semua. Apa yang penting, anak selamat, tv selamat, duit pun tak melayang.

Semoga bermanfaat.

Sumber: Noorul Hidayah@ www.simplynoorul.com