Selepas selamat bergelar isteri 19 April lalu, penyanyi Malaysia bertaraf antarabangsa Shila Amzah melalui instagramnya dilihat berangkat ke London  bersama suaminya Haris Idraki Elias yang bekerja di sana.

Menemani suami sejak akhir April lalu Shila turut berkongsi aktviti yang dilakukan. Nampak seronok je pengantin baru ni, jalan-jalan, masak, makan-makan.

Hi habang yayang. #diadahtakpanggilkakakdah 😂

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

 

Kitorg rindu nak lepak mamak. Sekian 😭

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

Luahan Shila selepas bergelar isteri

Menariknya selepas hampir sebulan b dia juga turut meluahkan apa yang dirasa selepas beberapa minggu bergelar isteri. Ha baru dia tau dah jadi isteri bukan mudah ya!

Taking my time decorating the house , we do it by sections la. Sebab taknak bazir. So almost everyday pergi cari and survey barang rumah..ikea, new look , tkmaxx, dunelm, Debenhams and more

Nanti nak pergi asda, diorg kata best ..siapa Yang duduk sini, mana lagi homeware Yang unik tapi tak pricey sgt?please let me know

Sha rasa lepas Jadi wife ni lebih bertanggungjawab when it comes to expenses..sha suka kehidupan sederhana sha kat sini bila sha tak bekerja. Tapi next week dah start kerja dah 😊

Ada org banyak tanya sha dah berhenti nyanyi ke, and again sha jawab sekarang..tidak, sha Masih active.

Cuma sha mintak ruang daripada management utk settle kan banyak benda, hal2 rumah. Nak adjust lagi so it takes time. Honeymoon pun tak sempat lagi.

Korang dulu honeymoon kat mana ? Meh kasi suggestion, akan ku usulkan budgeting kepada suami Ku,
Untuk setelah few weeks of being married, banyak benda sha dah belajar dan akan terus belajar.

Kalau ada isteri2 Yang dah experienced Tu boleh la kasi tips macamana korang Jaga rumahtangga sebagai wanita Yang berkerjaya 🤗😉 #Shamemilih.

Taking my time decorating the house , we do it by sections la .. Sebab taknak bazir 😁 So almost everyday pergi cari and survey barang rumah..ikea, new look , tkmaxx, dunelm, Debenhams and more ..nanti nak pergi asda, diorg kata best ..siapa Yang duduk sini, mana lagi homeware Yang unik tapi tak pricey sgt?please let me know 🙋 Sha rasa lepas Jadi wife ni lebih bertanggungjawab when it comes to expenses..sha suka kehidupan sederhana sha kat sini bila sha tak bekerja.. Tapi next week dah start kerja dah 😊 Ada org banyak tanya sha dah berhenti nyanyi ke, and again sha jawab sekarang..tidak, sha Masih active .. Cuma sha mintak ruang daripada management utk settle kan banyak benda, hal2 rumah..nak adjust lagi..so it takes time.. Honeymoon pun tak sempat lagi 😂 Korang dulu honeymoon kat mana ?meh kasi suggestion, akan ku usulkan budgeting kepada suami Ku, Untuk setelah few weeks of being married, banyak benda sha dah belajar dan akan terus belajar..kalau ada isteri2 Yang dah experienced Tu boleh la kasi tips macamana korang Jaga rumahtangga sebagai wanita Yang berkerjaya 🤗😉 #Shamemilih

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

Ok sesiapa yang ada tip atau nasihat bolehlah share ya, bukan untuk Shila jer tapi kaum isteri yang lain juga. Mana tau boleh guna.

Sumber: shahilaamzah

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: