Jutawan kosmetik Safiey Illias menyatakan kesudiannya untuk bertemu dengan Timbalan Perdana Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Fuziah Salleh.

 

IKLAN

Ringkas sahaja respon Safiey di instagramnya yang bersetuju dengan pertemuan itu kerana pendekatan yang diambil sangat berhemah.

Saya sudi

Saya sudi. Terima kasih. Saya suka pendekatan dakwah lembut mcmni.

 

IKLAN

Segalanya bermula apabila kecoh mengenai penggambaran  prewedding Safiey Illias yang kemudian disangkal kerana sebenarnya penggambaran soal perniagaan. Kemudian kecoh pula mengenai sindir-menyindir antara dia dengan Nur Sajat Kamaruzzaman.

Netizen mulai mempersoalkan mengenai kewajaran dua individu ini dibiarkan terus dengan kekeliruan identiti mereka.

Kekecohan di media sosial ini akhirnya mendapat perhatian Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Fuziah Salleh. Beliau menyatakan kesediaannya untuk bertemu dengan dua jutawan kosmetik tersebut.

IKLAN

Tujuan utama pertemuan itu ialah untuk membincangkan mengenai isu konflik identiti yang melanda Safiey dan Nur Sajat. Mudah-mudahan ianya boleh membantu mereka kembali kepada fitrah.

Fuziah mempunyai latar belakang pengalaman dalam bidang kaunseling. Menurut Fuziah konflik dalaman kedua-dua personaliti itu perlu diselesaikan dengan pendekatan berhemah, bukan dengan membenci mereka.

“Saya tidak mengatakan apa yang dilakukan mereka itu betul dan boleh diterima kerana yang haram tetap haram, tapi pendekatan dakwah yang perlu diambil bukan dengan cara menghukum,” memetik kenyataannya yang dikeluarkan oleh Bernama.

Fuziah juga mengakui pernah menyaksikan golongan lelaki menyerupai wanita yang kembali kepada fitrah selepas didekati secara berhemah.

Selain itu:  Ibu Hidap Kanser Ovari Gigih Bawa Anak Istimewa Naik Motor Dalam Hujan Hanya Untuk Belajar Buat Resume

Sumber: Instagram Safiey Illias & Kosmo Online

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI