Bila selalu makan dan minum dalam kereta kemudian tak dibersihkan memang mengundang kehadiran lipas.

Lagi bahaya bila sedang asyik memandu tiba-tiba nampak lipas dan anak lipas merayap. Boleh terkejut dibuatnya terutama bagi yang takut dan geli dengan binatang ini.

Supaya tak berlaku kejadian tak diingini, masalah lipas ini harus diselesaikan. Salah satu cara paling mudah dikongsi oleh Khushairi Borhanudin.

Dengan modal tak sampai RM10, selesai masalah lipas dan anak lipas yang banyak dalam kereta. Tak perlu guna petua letak minyak mentega yang melecehkan.

Cara mudah atasi masalah lipas dalam kereta

Kalau Dalam Kereta Banyak Lipas, Guna Cara Mudah Ini. Satu Malam Setel!

IKLAN

Sekadar berkongsi perasaan puas.
Kereta ada anak kecik macam ni la. Kinderjoy la, cekedis la, aiskrim tumpah lah. Semua diadun sebati atas seat & lantai kereta. Maka datanglah makhluk halus lipas berbondong-bondong buat kenduri kemudian.

Satu malam setel

Saya beli Fumakilla Vape ini dekat Speedmart. Harga tak sampai RM10. Sembur dua tiga das bawah seat kereta. Buat waktu malam sebelum tidur.

IKLAN

Pagi-pagi inilah hasilnya. Puas hati kutip seekor-seekor. Banyak juga lipas saya jumpa yang sedang bertelur.

Kalau Dalam Kereta Banyak Lipas, Guna Cara Mudah Ini. Satu Malam Setel!

IKLAN

Boleh ulang jika masih jumpa lipas dalam kereta. Kalau tak jumpa di kedai boleh juga beli secara online. Klik SINI untuk link di Shopee.

Selamat mencuba.

Sumber: Khushairi Borhanudin.

 

Selain itu:  5 Tanda Kawasan Rumah Kita Bakal Dilanda Banjir Besar. Mula mula Naik Air Jernih, Lepas Beberapa Jam Air Berkeladak Datang
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI