Ekoran daripada pelbagai kontroversi tanpa henti membabitkan dirinya, jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman meluahkan perasaannya di instagram.

Banyak ujian hidup termasuk disleksia

saya boleh gila.. saya juga manusia biasa ada perasaan dan hati…
sy rasa sunyi…rindu dgn mak,abah,isteri jadi sy pergi tenangkan diri di rumah kl saya…kadang kala say pelik..smuaa org salahkan saya..hidup seorang usahwan yg bernama aliff syukri ni mmg terlalu byk sgt ujian dari dulu sbb saya bodoh tak ada pelajaran dan penyakit deleksia

Bila naik, semua nak menjatuhkan

Dlm bisnes ni kita tak lari dr masalah tax,kastam, pensijilan, kroni politik, PR, saman menyaman, masalah pengguna dan bayangkan sy seorg budak tiada pelajaran nak handle smua ni???sy mengalami dugaan dr awal sy bisnes tiada siapa tolong dan bila dah naik smua org cuba menjatuhkan dari berbagai sudut…

Saya perlu kuat urus 7 bisnes serentak

kalau anda lihat saya skrg, yg indah hanya di luaran di dlm hanya isteri, keluarga dan team kerja sy seramai 500staff bayangkan mcm mana nak strugle kan bisnes kalau sy tak kuat.. sy hanya tidur 2-3jam sekali utk handle 7bisnes serentak bkn shaja dherbs kosmetik jee yg anda lihat..
tpi sy buat byk lagi bisnes mcm @sugeh.resort @romahmakanterlajaklaris (5cawangan kedai makan)
@aliff_syukri (jenama tudung dan textile saya)
@palacealiffsyukri (kedai perabot dan perhiasan rumah)
dewan kahwin dan event @dpinanglaris
@as.beautymalaysia bisnes sistem line ..kejayaan tnpa batasan .. mantee saya utk sy didik dlm bsines)

Saya pilih untuk mengalah

bagi saya cara utk memudahkan semua org yg sy pilih mengalah sebb sy tahu, tidak akan selamanya berada di atas, akan berada di bwh jua, tapi smpi bila saya terus di buat begitu dan mengalah, kecaman sy halusi satu persatu dan teliti utk pembaikan, tapi yg heran nya cuba lihat video2 kontroversi lebih byk view drpd video2 produk2 yg saya jual sedangkan beribu produk sy promote tipi kenapa tidak di hebahkn, berjuta saya memberi zakat, buatkan surau, dan apa kabaikan yg saya buat tidak pernah di kongsikan atau viral??..tapi xpe la saya tahu ini mungkin dugaan saya… kerja saya dan itulah punca rezeki saya dan saya yakin Allah sayang saya sbb tu dia menguji hambaya yg kerdil ini..

Netizen puji makan semeja dengan pembantu rumah

Di samping itu, ada satu posting instagram Aliff Syukri yang menarik perhatian netizen. Rata-rata netizen memujinya kerana tidak segan silu makan semeja bersama pembantu rumah atau selalunya dipanggil bibik di negara ini.

Walaupun bergelar jutawan, namun beliau tidak menjarakkan hubungan. Netizen menganggap inilah salah satu sebab mengapa Aliff Syukri tetap murah rezeki.

IKLAN

 

Jarang orang nak makan semeja dengan bibik

IKLAN

Seronoknya jadi maid dato

Layan bibik macam keluarga

Semoga dimurahkan rezeki

IKLAN

Patutlah Dato Sri murah rezeki

Terbaiklah Dato

Dato jangan sedih-sedih lagi

Sumber: Aliff Syukri