Bagi anda yang ingin menurunkan berat badan, mungkin boleh ikut perkongsian daripada Darina Sekeri. Bukan untuk dirinya tapi suami.

Setiap hari dia menyediakan menu diet ringkas namun berjaya membantu suaminya menurunkan berat 20 kg. Daripada saiz XL ke S. Dari saiz seluar 36 ke saiz 28. Dari 85 KG ke 65kg dan berat tersebut kekal dari tahun 2019 hingga sekarang.

IKLAN

Menariknya, menu yang disediakan adalah menu kampung yang mampu diterima oleh tekak kebanyakan kita. Berikut adalah perkongsian beliau.

Menu untuk turunkan berat badan suami 20 kg

  • Menu ini berjaya membantu suami saya lost 20kg, dari size XL ke size S, dari seluar size 36 ke size 28, dari 85 kg ke 65kg dan maintain dari tahun 2019-2020.
  • Ini antara menu bekal suami isteri. Saya suka bekal ulam sebab lebih senang nak prepare.
  • Ayam/ikan goreng guna airfryer (tanpa minyak). Suhu 200 Celsius selama 25 minit.
  • Nasi tu nampak saja putih, saya ada simpan budu sebotol kat ofis. Nak makan letak budu. Letak sikit takde masalah. Asalkan ada rasa.

Menu1

Menu 2

Menu 3

Menu 4

Menu 5

Menu 6

Menu 7

Menu 8

Menu 9

Menu 10

Menu 11

Menu 12

Menu 13

Menu 14

Menu 15

Menu 16

Menu 17

Menu 18

Menu 19

Menu 20

Menu 21

  • Menu ini selera org kampung. Nak kata eatclean org kata salah pulak sebab makan budu.
  • Air dan minuman manis kena stop. Sekali sekala makan karipap tu ok, sekali sekala minum starbucks pun boleh. Tapi tiap hari kena minum air kosong, kopi o kosong, limau kosong (semua tanpa gula).
  • Kena juga bersenam utk badan fit, barulah badan tak menggelebeh bila dah kurus.

Sumber: Darina Sekeri