Setiap wanita inginkan tubuh badan yang menarik dan langsing, tapi masalahnya kebanyakan kita malas nak bersenam.

Namun ramai wanita tak tahu sebenarnya ada satu jenis senaman mudah yang boleh lakukan untuk miliki tubuh badan ideal seperti ini.

Senaman tersebut adalah senaman Squat ataupun mencangkung. Senaman mudah ini mampu beri 8 kebaikan terutamanya untuk wanita!

1. Boleh hilangkan selulit

Otot regangan yang anda lakukan sewaktu senaman squats mampu mengepam darah di seluruh tubuh badan. Dalam masa yang sama, anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada selulit!

2. Anda akan berjalan seperti Ratu Cantik!

Squats bukan sahaja memperbaiki postur anda, malah bantu untuk duduk, berdiri dan berjalan tinggi dan lurus, sama seperti seorang ratu cantik.

IKLAN

Squat, Senaman Paling Senang Untuk Wanita Tapi Banyak Manfaat!

 

3. Membakar lemak & mengurangkan berat badan

Selain membina otot anda, ia juga mampu membakar lebih banyak dan lebih banyak kalori, jadi squats membuat kerja luar biasa untuk kesihatan dan menurunkan berat badan.

4. Dapatkan pinggul yang bulat!

Squats boleh memejalkan punggung anda dalam masa yang singkat, tanpa sebarang pembedahan. Jadi , jika anda inginkan pinggul yang mantap, lakukan senaman mencangkung!

IKLAN

5. Membina otot-otot badan

Senaman squat menggalakkan pembinaan otot seluruh tubuh. Selain itu senaman squats juga mampu meningkatkan kekuatan badan anda.

6. Membantu menguatkan lutut

Squat menguatkan otot lutut anda dan membolehkan lebih banyak oksigen dan darah mengalir di sekitar sendi, oleh itu membantu untuk menjaga mereka dan menguatkan lutut.

Squat, Senaman Paling Senang Untuk Wanita Tapi Banyak Manfaat!

IKLAN

7. Baik untuk penghadaman

Squats membantu menyingkirkan bahan buangan dalam badan. Senaman mencangkung mampu memperbaiki aliran cecair dalam tubuh dan memudahkan sisa melalui usus.

8. Boleh dilakukan di mana sahaja

Anda tak perlu gimnasium atau kelengkapan. Senaman ini boleh dilakukan di mana-mana sahaja. Anda boleh melakukan squats di rumah atau anda boleh lakukan kerja sambil mencangkung.

Selain itu:  4 Langkah Buat Telur Separuh Masak Yang 'Perfect' Macam Kat Kedai

Macam mana lakukan squat

Squat, Senaman Paling Senang Untuk Wanita Tapi Banyak Manfaat!

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI