Suami Ini Guna Suara Isteri Untuk Waze, Begini Cara Untuk Lakukannya

1236

 

Baru-baru ini viral di laman Twitter perkongsian seorang lelaki yang menggunakan suara isterinya sebagai penunjuk arah aplikasi navigasi Waze. Memang lucu bila si isteri menggunakan loghat utara.

Perkongsian tersebut juga turut membuatkan ramai yang tertanya-tanya macam mana nak tukar suara pada aplikasi Waze seperti yang dilakukan oleh Ojan Ter.

Memetik cara yang dikongsi di www.haqem.my caranya amat mudah. Anda boleh merakam suara anda mengikut langkah-langkah ini. Bukan saja boleh rakam suara isteri, nak guna suara anak atau suara sendiri pun boleh!

1. Pergi ke halaman tetapan Waze, pilih Sound & Voice, kemudian buat pilihan Voice Directions dan Record New Voice.

2. Anda perlu merakam kesemua senarai yang diberikan untuk fungsi itu berjalan dengan lancar. Antara yang perlu dirakam adalah All set. Let’s go, We’re all set. Let’s go! dan banyak lagi.

3. Masa maximum yang diberikan adalah 6 saat untuk setiap rakaman. Setelah selesai semua rakaman anda boleh mencubanya dengan membuat suatu perjalan yang baru. Semoga fungsi ini akan memberikan manfaat kepada semua komuniti Waze.

Ni ada satu lagi rakaman Waze Ojan Ter menggunakan suara isterinya. Ramai pulak yang puji tindakan suami ni sweet sangat. Korang pun boleh jer nak buat kan!


Sumber: www.haqem.my & Twitter

 

Tinggalkan Komen