Macam-macam cara dilakukan untuk tampil lebih cantik. Misalnya mengenakan kanta lekap pada mata. Warna mata yang hitam bertukar warna kelabu, hijau, biru, coklat dan sebagainya. Begitu juga dengan warna rambut. Rambut asalnya hitam, diwarnakan dengan pelbagai warna pilihan.

Bagi pengguna facebook yang menggunakan nama Nurul Adeline Daud, dia mengakui kerap menyambung bulu mata untuk tampil lebih cantik. Pun begitu, pengalaman yang dilalui baru-baru ini telah membuatkan dia serik.

Status facebooknya 14 jam lalu telah dikongsi ribuan kali. Ramai yang mengambil iktibar daripada kisah itu dan turut ngeri kerana perbuatannya menyambung bulu mata palsu hampir membuatkan dia buta.

 

Allah Beri Amaran

Jangan kau ubah ciptaan Allah! Sebelum ni aku buat okay je. Tp ni maybe Allah nk bg warning dkt aku😢

Sumpah aku takkan buat eyelash extension lg. Separuh buta da aku neyh.

Susah Nak Cabut, Hampir Buta

Lepas 30minit buat aku terus cari vaseline cabut balik. Punya susah nk cabut. Smpai xde bulu mata da aku. Mungkin aku alergik dgn gam dia kot.

Tak Boleh Bukak Mata

Lepas buat extension. Mata merah berair. Pedih. Xleh nk bukak mata.

Bengkak, Berair, Pedih

At the end, abis smua bengkak. Hidung merah. Mata bengkak. Mata berair pedih smpai skarang.

 

Tuhan Je Tahu Sakitnya

Aku terus beli vaseline dekat sejam aku tenyeh vaseline dkt bulu mata. Sakit tuhan je yg tau sbb nak tarik smua bulu2 tu.

 

 

Tak Boleh Bukak Mata, Berair, Sakit

 

Tak Baik Ubah Ciptaan-NYA

 

Sumber: Nurul Adeline Daud

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: