Memandangkan isu Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan ini berlaku pada musim cuti sekolah memang ramailah yang yang terpaksa batal atau tunda percutian yang dah dirancang.

Memang rugi bila tiket flight & hotel yang ditempah terpaksa burn begitu saja. Tapi tak semuanya begitu. Untuk yang dah booking hotel tapi terpaksa tangguh masih ada peluang untuk dapat refund.

Caranya boleh ikut perkongsian daripada Saiful Anwar yang mendapat kembali wang meski pun status tempahannya Non-Refundable!

Boleh refund walaupun Non Refundable

Bagi yang tertanya, kalau dah book hotel dalam Malaysia, walaupun status bilik tu “Non-Refundable”, boleh ke claim refund sebab Perintah Kawalan Pergerakan ni? Jawapannya, YA BOLEH!

IKLAN

Ini contoh yang saya dah buat. Saya sepatutnya ke KK Sabah minggu ini, tapi sebab situasi sekarang, sy terpaksa cancel semuanya.

Walaupun bilik ini berstatus “Non-Refundable” tapi anda masih berhak mendapatkan refund. Cara ini adalah untuk tuntutan tempahan yang di buat di Agoda.

IKLAN

Tempahan Hotel Kena Batal Sebab PKP, Ini Cara Dapatkan Refund Walaupun Status Non Refundable

Caranya:

  1. Lodge complain request dekat Web Agoda

Tempahan Hotel Kena Batal Sebab PKP, Ini Cara Dapatkan Refund Walaupun Status Non Refundable2. Agoda akan reply email dalam masa 3 hari lbh kurang utk proses seterusnya.

3. Dan Agoda akan call lepas tu utk sahkan.

Tempahan Hotel Kena Batal Sebab PKP, Ini Cara Dapatkan Refund Walaupun Status Non Refundable

IKLAN

4. Dalam 1-2 hari duit akan masuk ikut original payment kita masa kita book hotel mula-mula.

Tempahan Hotel Kena Batal Sebab PKP, Ini Cara Dapatkan Refund Walaupun Status Non RefundableNow saya tengah fight utk claim refund kat Traveloka dan flight AAsia & MAS pulak! Fight for your right guyss.

Nota: Status Refund ini mungkin berbeza dengan tempahan di laman web lain.

FB : Saif Muslim Budget Backpackers.

Sumber: Saiful Anwar

Selain itu:  Cara Mudah Tapi Berkesan Ajar Anak Lemah Matematik Hafal Sifir. Mulakan Dari Darjah 1
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI