Tertumpah makanan, air, anak muntah, bau rokok, semua ini menyumbang pada bau yang tak sedap dalam kereta.

Buka saja pintu dah hidu bau tak sedap ini dan kita terpaksa bertahan kadang-kadang berjam-jam selama dalam kereta.

Dah guna pewangi pun tak jalan, habis pewangi terbau lagi. Jadi cara terbaik kita  hapuskan terus bau ini. Boleh ikut caranya dikongsi oleh NaufalAntezem.

Hapus bau busuk dan naturalkan bau dalam kereta 

Jumpa pewangi kereta ini kat MR. DIY (RM 11.50). Produk ni dikatakan mampu neutralise bau dalam kereta dan buatkan kereta wangi tanpa sebarang pewangi tambahan.

Caranya cuma tekan klip & biarkan pewangi ini buat kerja ketika aircond dipasang full blast.

1. Pasang aircond paling maksimum.

IKLAN

2. Tutup rapat semua tingkap, pintu.

3. Tekan pin pada muncung spray ke bawah sampai bunyi ‘click’.

4. Spray keluar sendiri.

IKLAN

5. Tutup pintu kereta dan tunggu sampai spray habis.

6. Bila spray habis, tunggu 2-5 minit sebelum buka pintu.

  • Kemudian, buka semua tingkap bagi pengudaraan elok sikit.
  • Kalau ada kesan-kesan spray pada cermin, lap.
  • Kalau ikut label, katanya untuk hapus dan naturalkan bau tak sedap dalam kenderaan termasuk asap rokok, muntah, lembapan, bau makanan, najis anak dan macam-macam lagi.
  • Baunya lemon fresh, tak tajam. Segar.

Kalau tak jumpa di Mr. DIY, boleh cari di Shopee. Klik SINI untuk beli.

IKLAN

Selamat mencuba!

Sumber: NaufalAntezem

Artikel berkait:

Hilangkan Kesan Gores Pada Kereta Dengan Kos Tak Sampai RM20. Cuba Dulu Sebelum Pergi Bengkel

DIY Baiki Cermin Kereta Yang Retak Sikit, Modal Cuma RM10