Ketika ini ramai kalangan kita lebih senang melakukan kerja-kerja rumah secara DIY untuk penjimatan. Salah satu alat yang perlu ada untuk kerja-kerja pembaikan dan pertukangan bila dilakukan sendiri dah tentunya drill.

Cuma biasanya bagi yang bukan tukang, kita tak tahu drill bagaimana yang perlu dibeli untuk kegunaan di rumah. Bagi memberi sedikit panduan, boleh ikut penjelasan yang dikongsi oleh Azmi Moh.

Tip pilih drill, kena tengok watt

Kalau kita tak biasa, memang pening nak beli DRILL ni, macam-macam jenis, macam-macam jenama, kod, dan macam-macam fungsi.

Tip Pilih Drill Sebelum Beli, Kena Tengok Jumlah Watt

IKLAN

-Cadangan saya, kalau kita bukan tukang, hanya nak drill biasa-biasa untuk kegunaan rumah, pilih Hammer Drill, 700w ke atas.

-Tak kisah jenama apa. Apa yang penting ada watt. Ia menunjukkan kekuatan drill itu mampu bekerja.

IKLAN

-Walaupun jenama BOSCH, jika 600w, bercintalah nak boleh ke tebuk dinding simen. Dalam gambar ‘B’ 710w. Sedang molek lah.

IKLAN

-Kalau tukang, kena adalah lah semua DRILL A,B & C. Fungsinya berbeza-beza. Dari Drill ‘A’ Rotary Hammer, Drill C, untuk kerja-kerja ringan, untuk pasang skru, kerja-kerja kayu, letrik, sesuai lah. Sebab ia ringan dan tanpa wayar.

Semoga bermanfaat

Sumber: Azmi Moh

Selain itu:  Goncang Bekas Macam Ni, Tip Mudah Buat Sotong Celup Tepung Yang Rangup & Sedap. Tepung Tak Lerai
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI