Beli mahal-mahal tapi dek tersilap masuk dryer habis tudung tak menjadi. Dah gosok berkali-kali tudung tetap tak on point seperti sebelumnya. Sudahnya tudung kita simpan saja.

Kalau ada yang berdepan masalah sebegini, tudung tak menjadi selepas dikeringkan dalam dyer boleh ikut tip yang dikongsi oleh @effalatif0.

1. Basahkan tudung yang bermasalah, dan perah airnya.

IKLAN

2. Masukkan tudung tadi dalam bahagian freezer. Biar hingga beku.

3. Selepas beku, keluarkan dan cairkan ais. Boleh lalukan pada air.

IKLAN

4. Kedua boleh cuci tudung dan jemur hingga kering. Insya-Allah tudung menjadi semula.

IKLAN
@effalatif0 Siapa pernah kena . Dah la tudung kesayangan . Termasuk dryer terus rosak . Terus berkedut seribu . Dari on point terus jadi straight to the point pulak yek 😅 . Takpe korang follow je tips ni moga bermanfaat 🫶🏻❤️ #tudungrosak #tudungmasukdryer #tips #tipstudung ♬ original sound – Rusa Music

 

Selain itu:  Sebelum Nak Beli 'Dryer' Gara-Gara Baju Tak Kering Sebab Musim Hujan, Baca Dulu Penjelasan Ini
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI