Bila tengok kawan atau anak-anak orang lain fasih berbahasa Inggeris kita pun teruja nak punya kemahiran yang sama.

Tapi bila survey harga untuk ikuti kursus mahir bahasa Inggeris ini yang menelan belanja mencecah ribuan ramai yang terbantut hasratnya.

Bagaimana pun zaman teknologi semua di hujung jari, banyak perkara yang kita boleh dapat secara online malah ada yang percuma. Salah satunya untuk bantu kita mahir berbahasa Inggeris boleh saja menggunakan aplikasi yang boleh dimuat turun.

Tak kiranya untuk diri sendiri mahu pun untuk anak-anak 6 apps ini boleh membantu jika mahu speaking berhabuk macam Dr Amelina Bakri.

1. Lingbe

6 Apps Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

Bagi yang nak mengasah skil bertutur dalam bahasa Inggeris, apps Lingbe boleh membantu. Dengan apps ini anda boleh berlatih bertutur bahasa Inggeris dengan pengguna lain yang menggunakan apps ini. Dapat belajar dan dapat kawan baru juga.

IKLAN

2. Busuu

6 Apps Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

Apps ini mendapat pengiktirafan Editor’s Choice di Goole Play. Dalam apps ini anda akan diberi ujian untuk mengenal pasti tahap kemampuan Bahasa Inggeris anda.
Selepas itu ada 150 pola latihan yang boleh digunakan dalam aplikasi ini untik memahirkan bahasa Inggeris anda. Selain itu boleh juga belajar bahasa lain dengan apps ini.

3. Memrise

6 Apps Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

Aplikasi ini juga dapat pengiktirafan Google Play Award tahun 2017. Semua info dan pelajaran dalam aps ini dihasilkan oleh komuniti Memrise yang mana cukup user friendly.

4. Mango Langguage

6 Apps Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

IKLAN

Seperti Lingbeaplikasi Mango ini juga membolehkan anda berlatih berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dengan pengguna apps lain. Malah anda boleh memilih rakan yang menjadi teman untuk berlatih. Tak perlu segan, kan sama -sama nak belajar.

Selain itu:  Buat Baja Guna Rumput Liar Pun Boleh. 'Zero' Modal Tapi Hasilnya Memang Subur Tanaman!

5. Hello English

6 Apps Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

Apps ini membantu pembelajaran bahasa Inggeris dari aspek grammar, vocabolary dan conversation. Ada juga pembelajaran dalam bentuk games untuk mengurangkan kebosanan malah lebih mudah difahami.

Boleh juga mengasah skil percakapan bahasa Inggeris anda dengan berbual dan berbincang bersama pengguna apps ini.

IKLAN

6. Talk

Untuk mereka yang bekerja dan perlu menggunakan bahasa Inggeris, apps Talk ini boleh membantu kerana menggunakan situasi yang biasa kita hadapi. Antaranya bagaimana memulakan perbualan, situasi dalam mesyuarat dan sebagainya. Setiap topik akan mempunyai kuiz, latihan dan juga praktis untuk membantuh kemahiran berbahasa Inggeris.

6 Apps Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

 

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI