Selain pipi tembam, masalah dagu berlapis juga merisaukan kaum wanita. Sebabnya timbunan lemak ini menyebabkan kita seperti memiliki dagu tambahan.

Selapis dagu tambahan mungkin biasa tapi jika sudah ada dua, anda harus cara untuk melenyapkannya jika tak mahu wajah turut kelihatan gemuk.

Tak perlu bedah plastik di bawah ini ada 7 teknik mudah yang boleh anda amalkan untuk menghapuskan lemak di bawah dagu itu.

Teknik 1

Berdiri tegak, angkat kepala seperti memandang atas hingga dagu juga terangkat. Bibir ditutup dan mulut dimuncungkan sampai otot pipi dan dagu rasa ditarik. Tahan selama 10 saat. Kembali ke posisi berdiri, ulang gerakan ini 10 kali.

IKLAN

7 Teknik Mudah Hilangkan Dagu Berlapis, Tak Perlu Modal Sambil Tengok TV Pun Boleh Buat

Teknik 2

Berdiri tegak, tundukkan kepala dan mula buat gerakan mengikut pusingan jam. Ulang lima kali dan lima kali lagi mengikut arah jam sebaliknya.

Teknik 3

 Berdiri tegak, tutup mulut rapat, tarik bibir seperti gerakan tersenyum lebar. Lakukan sampai otot rahang dan dagu rasa seperti ditarik. Tahan selama 10 saat. Ulangi gerakan sama sebanyak 10 kali.

IKLAN

Teknik 4

Mengunyah gula-gula getah – gerakan mengunyah gula-gula getah akan membuat otot rahang dan dagu bekerja lebih keras. Namun, pastikan anda memilih tanpa gula agar tidak menjejaskan gigi.

Teknik 5

Menguap – ketika menguap, otot mulut, dagu, dan leher juga akan ditarik sehingga mampu membakar lemak di pipi dan dagu. Oleh itu tiada ada salahnya jika anda melakukan gerakan menguap meskipun sedang tidak mengantuk.

Teknik 6

Urutan – urutan lembut yang dilakukan setiap hari boleh membantu menegangkan wajah. Cara urutan mulakan dari hujung leher membawa ke dagu hingga rahang. Ketika mengurut bahagian bawah dagu yang berlemak, arahkan urutan ke luar dengan gerakan searah.

IKLAN
Selain itu:  Air Soya Homemade, Cara Buat Mudah Sangat. Lagi Jimat & Berkhasiat, Tiada Pengawet

7 Teknik Mudah Hilangkan Dagu Berlapis, Tak Perlu Modal Sambil Tengok TV Pun Boleh Buat

Teknik 7

Senaman bola tenis – letak bola tenis di antara dagu dan leher. Kepit dengan kuat menggunakan dagu selama 10 saat, kemudian kendurkan selama lima saat. Ulangi 10 kali.

Senang sajakan cara nak hilang lemak bawah dagu, boleh dilakukan sambil duduk menonton tv. Selamat mencuba.

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI