Tengok dapur rumah orang lain yang cantik siap dengan island kitchen, kita pun teringin juga. Tapi masalahnya dapur kecik dan bajet tak berapa besar.

Jangan risau boleh ikut idea @yatt_azml ini. Memiliki dapur dengan keluasan terhad dia mengolah sendiri island kitchen ikut kesesuaian dapurnya. Paling menarik kosnya pun cuma lebih kurang RM300 saja.

DIY island kitchen untuk dapur kecikBuat Sendiri Island Kitchen, Modal Cuma RM300 Sesuai Untuk Dapur Kecil

Teringin nak ada kitchen island tapi dapur tak besar? Bajet pun tak banyak?
Takpe, DIY saja.

IKLAN

Island kitchen ini semua dibuat sendiri, dengan barang dibeli dari Ikea. Total dalam RM300 saja. Tinggi 86cm x panjang 92cm x lebar 53cm.

Beli 4 barang ini, siap island kitchen idaman

Buat Sendiri Island Kitchen, Modal Cuma RM300 Sesuai Untuk Dapur Kecil Buat Sendiri Island Kitchen, Modal Cuma RM300 Sesuai Untuk Dapur Kecil

Memandangkan island ini menggunakan chopping board pesan beliau sangatlah penting untuk beli treatment oil. Tujuannya untuk elakkan board cepat rosak or patah.

IKLAN

Cara menggunakannya, lap saja papan guna kain atau tisu sekurang-kurangnya sebulan sekali. Kalau hari-hari guna buat lah 2 minggu sekali.

Hasilnya…boleh jadi dapur raya

Buat Sendiri Island Kitchen, Modal Cuma RM300 Sesuai Untuk Dapur Kecil

IKLAN

Kalau barang di Ikea habis stok boleh dapatkannya di Shopee. Klik SINI untuk beli rak dan juga klik SINI untuk chopping board.

Sumber: @yatt_azml

 

Selain itu:  Malu Dengan Budak 8 Tahun Shamsul Ghau Ghau Insaf, Kini Bergelar Tenaga Pengajar Agama Bertauliah
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI