Pengakhiran yang indah, pergi dalam keadaan Husnul Khotimah. Kematian seorang gadis cantik dari Indonesia iaitu Allayarhamah Siti Aisyah Bahar dalam keadaan sujud ketika membaca Al-Quran selepas menunaikan solat Subuh mendapat perhatian bukan saja di Indonesia tapi juga di Malaysia.

Tapi rupanya bukan Siti Aisyah saja meninggal dunia dalam keadaan begitu, dari temu ramah yang oleh wartawan akhbar di sama rupa-rupanya 2 lagi adik beradiknya turut menghembuskan nafas terakhir dalam keadaan yang sama.

Menurut ibunya Andi Ratna ketika ditemui wartawan di rumahnya mendedahkan kini sudah 3 orang anaknya dalam keluarga besar 8 beradik beradik meninggal dunia dalam keadaan mereka sedang beribadah.

Bukan Seorang, Rupanya 3 Anak Pasangan Ini Meninggal Dunia Ketika Sujud Dalam Solat!

IKLAN

Wanita itu menceritakan bahawa anak keduanya yang juga abang kepada Aisyah meninggal dalam keadaan sujud ketika menunaikan solat malam tepat di tahayat terakhir.

Kejadian yang berlaku pada tahun 2011 pada usia arwah 26 tahun ketika menuntut di salah sebuah asrama pesatren iaitu tempat pengajian agama Islam terkenal di kawasan Pondok Gede, Jakarta.

Manakala anak ketiganya meninggal dunia usia 23 tahun dalam keadaan sujud ketika melaksanakan iktikaf malam di Masjid pada tahun 2009.

Bukan Seorang, Rupanya 3 Anak Pasangan Ini Meninggal Dunia Ketika Sujud Dalam Solat!

IKLAN

“Mereka semua meninggal dalam keadaan sujud. Allah SWT lebih sayangkan mereka semua” Kata Andi Ratna sambil menitiskan airmata ketika bercerita tentang Allayarhamah Siti Aisyah iaitu lebih mesra dipanggil Ica.

Mahasiswa terbaik lulusan institusi pengajian tinggi ternama tempatan, Universiti Hasanuddin pada tahun 2016 itu baru sahaja diterima bekerja di Makmal Penternak di Universiti.

Bukan Seorang, Rupanya 3 Anak Pasangan Ini Meninggal Dunia Ketika Sujud Dalam Solat!

IKLAN

Ica merupakan anak kelima daripada 8 adik beradik. Namun sehari sebelum masuk bekerja, Ica menghembuskan nafas terakhir. Gadis cantik ini sepatutnya bakal melangsungkan perkahwinan ditidak lama lagi.

 

Selain itu:  Ketua Komersial F1 Umum Tiada Lagi Gadis Litar Bermula Musim 2018

Sumber: Detik.com

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI