Datuk Abdul Al Halim Al Fadzil atau Alha Alfa semakin dikenali selepas menjadi penaja untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH0 31 yang lalu. Baru-baru ini Alha memuat naik gambar lama berserta kapsyen yang sungguh memberi inspirasi. Melalui kapsyen itu dia menceritakan sebuah kisah yang membuatkan dia tekad untuk berubah.

Ada sesetengah individu yang mula merasai perlu berubah selepas berdepan dengan kejadian yang benar-benar tersentuh di hatinya. Begitulah dengan Alha. Beliau pernah menjadi tukang cat, jurumekap artis dan kini beliau ialah seorang pengasas kosmetik jutawan. Jom ikuti kisah inspirasi beliau.

Gambar 7 tahun lepas

ahahahha hadui naik gamba lama kat memory,,,dah 7 tahun lepas,time tu xde banyak benda nak pikir..enjoy,happy explore macam2 benda nak buat..nak carik duit..

Kejadian yang buat titik permulaan berubah

time ni ada satu kejadian yg alha xleh lupa,beberapa hari selepas gamba sebelah kiri di ambil..bila kite susah,and benda tu buat alha betul2 kuatkan diri n semat kat dada dalam2,.kene berubah..

alha pergi rumah kenalan ni,balik je dr umah,..dapat call kata wallet koleksinya hilang bernilai 10k sejurus alha balik dr umah beliau😓😭setidak2nya dia tuduh alha amik,.sedangkan kalau amik pun xtau nak bergaya macamna dgn wallet tu 😂😂 puas sy cakap xamik..tapi still di tuduh n bermasam muka..katanya family dia xde yg panjang tangan..so xpe..doa n mintak petunjuk..

Nasib kena tuduh, kalau tak selesa sangat

berbulan lepastu die call balik kata dah tau siapa yg amik..familynya juga 😞😞n mntak maaf..sy maafkan..xpe sy xdendam pun..cuma terthrowback hahha..nasib kene tuduh..kalau tak smpi bila hidup selesa macamtu 😜😜

Lebih baik niaga online daripada meminta-minta

alha nak nasihat kepada yg rajin DM2 alha mintak duit sbb nak study, mintak duit sbb nak carik keje..mintak pinjam duit sbb nak beli itu dan ini,..dr awak guna teknologi cyber macamni utk DM utk meminta2,baiklah buat meniaga online,sikit2 pun duit..start untung seringgit dua pun ok..usaha keras lagi ok?insha allah..jgn semudahnya meminta2 tanpa usaha..allah marah tau~kite tataw susahnya org yg kita mintak tu kerja siang malam,memerah keringat..bila xleh tolong cakap sombong,bongkak..siap doakan telungkup nauzubillah~ hidup zaman now amat menakutkan 😞😓😭

 

View this post on Instagram

 

ahahahha hadui naik gamba lama kat memory,,,dah 7 tahun lepas,time tu xde banyak benda nak pikir..enjoy,happy explore macam2 benda nak buat..nak carik duit..time ni ada satu kejadian yg alha xleh lupa,beberapa hari selepas gamba sebelah kiri di ambil..bila kite susah,and benda tu buat alha betul2 kuatkan diri n semat kat dada dalam2,.kene berubah..alha pergi rumah kenalan ni,balik je dr umah,..dapat call kata wallet koleksinya hilang bernilai 10k sejurus alha balik dr umah beliau😓😭setidak2nya dia tuduh alha amik,.sedangkan kalau amik pun xtau nak bergaya macamna dgn wallet tu 😂😂 puas sy cakap xamik..tapi still di tuduh n bermasam muka..katanya family dia xde yg panjang tangan..so xpe..doa n mintak petunjuk..berbulan lepastu die call balik kata dah tau siapa yg amik..familynya juga 😞😞n mntak maaf..sy maafkan..xpe sy xdendam pun..cuma terthrowback hahha..nasib kene tuduh..kalau tak smpi bila hidup selesa macamtu 😜😜 alha nak nasihat kepada yg rajin DM2 alha mintak duit sbb nak study, mintak duit sbb nak carik keje..mintak pinjam duit sbb nak beli itu dan ini,..dr awak guna teknologi cyber macamni utk DM utk meminta2,baiklah buat meniaga online,sikit2 pun duit..start untung seringgit dua pun ok..usaha keras lagi ok?insha allah..jgn semudahnya meminta2 tanpa usaha..allah marah tau~kite tataw susahnya org yg kita mintak tu kerja siang malam,memerah keringat..bila xleh tolong cakap sombong,bongkak..siap doakan telungkup nauzubillah~ hidup zaman now amat menakutkan 😞😓😭

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

VK kagum betul dengan Datuk Alha Alfa.

Sumber: Alha Alfa

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: