Isteri bersalin secara pembedahan atau caeserean ketika ini sudah jadi perkara biasa. Ada banyak keadaan yang menyebabkan bakal ibu terpaksa melalui kaedah pembedahan untuk melahirkan.

Tapi kebiasaannya seorang ibu yang bersalin secara pembedahan akan melalui setakat tiga kelahiran saja kerana bimbang risiko yang bakal diterima.

Atas sebab inilah perkongsian pengacara Faizal Ismail atau panggilannya FBI di laman sosial kelmarin jadi tular terutama kalangan wanita apabila beliau berkongsi mengenai isterinya Norazlina Ahmad Din, 41, yang kali kelima melahirkan anak secara pembedahan.

 

Pun begitu akui Faizal, lima kelahiran melalui kaedah pembedahan bukanlah sesuatu yang mudah buat isterinya dan dipantau oleh pakar sakit puan terkenal Dato Dr. Nor Ashikin.

IKLAN

Perkongsian ini sekali gus membetulkan anggapan sesetengah pihak yang memberitahu seorang wanita yang melahirkan anak secara pembedahan hanya boleh melaluinya sebanyak tiga kali sahaja.

Sebelum itu Faizal turut memuat naik gambar di sebalik cermin yang tertera maklumat bayi barunya sambil meluahkan rasa syukur terhadap kelahiran anak kelimanya.

Turut meluahkan tentang kisah pemergian anak keduanya, namun dia bagaimana pun telah dikurniakan tiga orang anak sebagai ganti yang dianggap sebagai hadiah terindah.

IKLAN

 

Selain itu:  Luahan Meruntun Kalbu Farrah Adeeba Selepas Dapat Tahu Keputusan IVF Gagal. Redha Belum Tiba Masa Miliki Zuriat Sendiri

“Kami pernah diuji Allah ambil balik anak yang kedua, diambilnya satu digantinya tiga. Jangan risau dan gundah dengan perancangan Allah. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui dan Mengasihani. Bersabarlah atas apa yang berlaku, bersyukurlah dengan rezeki yang dikurnia, sedikit atau banyak,”tulis Faizal yang juga bapa kepada Nur Khairina Iman, 15, Muhammad Khalish Iman, 6, dan Khayla Nur Iman, 4.

IKLAN

 

Sumber: Instagram Faizal Ismail

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI